top of page

Thaiföldi utazás gyerekekkel - na, de mégis hogyan?

A thaiföldi utazás gyerekekkel nem csak nyaralás, hanem egyben kaland is, amely a nehézségek és a komolyabb tervezés mellett, rengeteg örömteli pillanatot is kínál. Minden alkalommal amikor valaki leszólja a gyerekekkel utazni vágyókat, hogy "márpedig Thaiföld gyerekeknek nem való", akkor mindig csak ingatom a fejem és kérdezem, hogy "Már miért is ne lenne való? Csak úgy kell megtervezni."

Tudom, hogy a gyerekekkel és kisbabával való utazás elsőre ijesztő feladatnak tűnhet, de gondos tervezéssel és a megfelelő hozzáállással Thaiföld rengeteg élményt kínál, amelyek minden korosztálynak megfelelnek.

Ebben a blogban bemutatom Nektek, hogy hogy vehettek részt egy olyan utazáson, még gyerekekkel is, amely tele van csodával és megismételhetetlen családi pillanatokkal, miközben felfedezitek a Mosolyok Földjét a kicsikkel.

Ikrek alszanak babakocsiban piacon

Felkészülés: Mielőtt elindulnátok thaiföldi utazásotokra, a precíz előkészületek elengedhetetlenek. Győződjetek meg róla, hogy minden szükséges utazási dokumentum érvényes és megfelelő a gyerekek számára is. Gondolok itt főként az útlevelekre, vízumokra (ha szükséges), valamint a kisbabátok/gyerekeitek orvosi dokumentációjára.

Érdemes konzultálni a gyermekorvossal a gyerekek oltásairól és egészségügyi óvintézkedéseiről.

Amit én javasolnék, hogy érdemes készülni egy kisebb "elsősegélycsomaggal2 a gyerkeke számára, melybe több hasznos dolgot beletesztek, ha hirtelen cselekedni kellene. Ebben érdemes gyógyszereket, sebtapaszokat és kötözőanyagokat, pelenkázáshoz szükséges alapanyagokat, krémeket és további hasznos termékeket tárolni.

Természetesen, a megfelelő egészségügyi biztosítás is szükséges az utazáshoz. A Thaiföldön található nemzetközi kórházak fantasztikusak, az ellátás nagyon színvonalas, de ehhez fontos a magasabb fedezetű biztosítás megléte.

Erre én mindig csak ajánlani tudom a már nekem is bevált Mondial Assistance biztosítását (Allianz), amely tényleg egy világszínvonalú biztosítótársaság.

A biztosítást itt tudjátok megköteni: https://www.lillawadee.com/biztositas

Családbarát Úticélok Kiválasztása: Thaiföld számos családbarát úticélt kínál, amelyek különböző területeket fednek le. Természetesen, vannak olyan városok és területek, amelyek kifejezetten ajánlottak gyerekes családoknak.

Már lassan megszokottá válik, hogy Pattaya városát mindennel kapcsolatban lehúzzák az emberek, de ezt szerintem főképp olyanok teszik meg, akik még soha vagy egyszer jártak a városban.

Az, hogy Pattaya való-e gyermekes családoknak, teljesen attól függ, hogy hol szálltok meg, milyen látványosságok érdekelnek, stb. Természetesen, egy olyan személy akinek megfelelő képe van Pattayáról, tudni fogja, hogy hol érdemes szállást foglalni és milyen programok lehetnek a megfelelőek számotokra.


Bangkok, a nyüzsgő főváros, keverékét nyújtja a kulturális nevezetességeknek, élénk piacoknak és családbarát látványosságoknak, mint például a SEA LIFE Bangkok Ocean World, vagy akár az Úszópiac és a Pottery Village is mind alkalmas családosok számára.


Chiang Mai városa pedig mindenki számára alkalmas lehet aki relaxálni, pihenni szeretne és a város zajától messze, nyugodtan szeretne eltölteni időt gyermekeivel.


Emellett természetesen az egyértelműen családbarát helyek közé tartozik Koh Samui, Krabi és Phuket bizonyos része is.


Halacskás és hajós játékok gyereknek

Szállások: Az ideális szállás kiválasztása létfontosságú, amikor gyerekekkel és kisbabával utaztok.

Sajnos sok helyen (pl. Bangkokban) viszonylag kevesebb a lehetőség a családbarát szállások kiválasztására, de azért itt is lehet találni különböző verziókat.

A szigeteken és a tengerparti városokban azért már több lehetőségünk van, akár privát medencés szállások, condominiumok és bungalók foglalására.

Közlekedés: Thaiföld hatékony és megfizethető közlekedési lehetőségei könnyűvé teszik az utazást a családdal.

Belföldi járatok gyorsan összekötik a fővárosokat, míg vonatok és buszok kényelmes szárazföldi utazást biztosítanak. Ellenben, azoknak akik kevésbé ismerik a várost, jó szívvel merem ajánlani a privát taxik igénybevételét, melyekben biztosan nem fognak csalódni és kényelmes utazásban részesül az egész család.


Kulináris Kalandok: A thai konyhát világszerte a különleges ízeiről ismerik, melyeket a gyerekeknek is érdemes bemutatni. A helyi ételek közül is bőven lehet olyan ételeket választani, melyek elnyerhetik a gyermekek tetszését és mellette új ízeket fedezhetnek fel. Természetesen, ha ez nem annyira lenne működőképes, akkor a már ismert nemzetközi konyha ételei közül is válogathatunk.

Friss gyümölcsök, kókusz alapú ételek és enyhébb curryk általában népszerűek a fiatalabb utazók körében.

Sült rizs fehér tányéron

Kultúra: Thaiföld gazdag kulturális hagyománya számtalan lehetőséget kínál a családosoknak is. Vigyétek el a gyerekeket lenyűgöző templomokba, ahol csodálhatják a bonyolult építészetet, és megismerhetik a thai szokásokat. Az elefántmenhelyek egyedi és etikus élményt kínálnak az egész család számára.

Biztonság: Thaiföld biztonságos úticél, de fontos, hogy éberek maradjatok, ha gyerekekkel és a kisbabával utaztok.

Használjatok megbízható közlekedési szolgáltatásokat, foglaljatok biztonságos szállásokat, és mindig tartsátok szemmel a holmijaitokat.

Legyen nálatok mindig egy kis hátizsák, mely tartalmazza az alapvető dolgokat, mint például naptej, kalapok, snackek és a napközbeni kirándulásokhoz szükséges gyógyszerek.

Hasznos tippek:

 • Ütemezzétek az tevékenységeket és az adott napi terveket a gyerekek napirendje köré, hogy minimalizáljátok az esetleges felmerülő zavarokat. Tervezzetek időszakokat a pihenésre, hogy a kicsik kipihenjék magukat és feltöltődjenek.

 • Thaiföld a legtöbb esetben napos és meleg, tehát csomagoljatok naptejet, kalapokat és napszemüveget mindenki számára (természetesen, ezeket helyben is meg lehet venni, nagyon kedvező áron). Öltöztessétek a gyerekeket könnyű, lenge ruhákba, hogy hűvösen maradjanak.

 • A hidratálás kulcsfontosságú: igyatok eleget, legyen mindig nálatok elegendő folyadék, mert észre sem veszi sokszor az ember, hogy mennyit izzad egy melegebb napon.

 • Nyelvi különbségek: tanuljatok meg néhány alap thai kifejezést, vagy használjatok fordítóalkalmazásokat a nyelvi gátak áthidalására. Érdemes leírni egy papírra az alapvető thai kifejezéseket, melyeket mindig magatoknál tartotok egy esetleges probléma felmerülésekor.


Családbarát Látványosságok Thaiföldön:

1. Bangkok:

 • Grand Palace és további templomok (Wat Arun, Wat Pho, Wat Saket, stb.): csodáljátok meg a lenyűgöző építészetet és a gazdag történelmet.

 • SEA LIFE Bangkok Ocean World: fedezzétek fel a víz alatti világot a gyerekekkel. Lumphini Park: élvezzétek a város szívében található pihenőparkot, ahol játszótereket is találhatunk, illetve még csónakázásra is van lehetőségünk.

 • Úszópiac: egyaránt élmény gyerekek és felnőttek számára is.

2. Chiang Mai:

 • Doi Suthep Templom: tekintsétek meg a lélegzetelállító kilátást Chiang Mai városára.

 • Chiang Mai Állatkert: látogassatok el az állatkertbe, ahol pandák és különféle egzotikus állatok élnek. A gyerekeknek biztosan különleges élmény.

 • Elephant Poo Poo Paper Park: látogassatok el erre a külnöleges helyszínre, ahol az elefántok székletéből készítenek papírt és ezt Ti is megtanulhatjátok. Rengeteg különleges élménnyel és játékos bemutatóval készülnek a gyerekek számára is.

 • Elephant Nature Park Chiang Mai: ha szeretnétek állatok közelébe lenni és résztvenni az állatok napi ellátásában, ez tökéletes helyszín lehet az egész család számára.

3. Phuket:

 • Phuket FantaSea: az élménypark kulturális témájú előadásokkal és szórakozással várja az odalátogatókat.

 • Pillangókert és Rovarkert: kifejezetten érdekes programnak tartom a gyerekek számára, hogy közelebbről is megismerhessék ezeket az élőlényeket.

4. Koh Samui:

 • Ang Thong Nemzetipark: fedezzétek fel a érintetlen strandokat és lenyűgöző kilátópontokat.

 • Samui Akvárium és Tigris Állatkert: fedezzétek fel és ismerjétek meg a tengeri élővilágot. A parkban van lehetőség tigrisekkel való fotózkodásra is, ám ezt nem igazán ajánlom.

 • Namuang Vízesés: mindenképpen érdemes ellátogatni ehhez a csodálatos vízeséshez, ahol kirándulásra és fürdőzésre is van lehetőségeket.

Pai:

 • Pai Canyon: séta a festői kanyonokban könnyű túraútvonalakkal a gyerekeknek.

 • Pai források és vízesések: mártózzatok meg a természetes forróforrásokban a csodás zöld környezetben.

Pattaya:

 • Art in Paradise: 3D-s festményekkel fotózkodhatunk, ami véleményem szerint nem csak a gyerekeknek,de egyaránt a felnőtteknek is kellemes kikapcsolódást nyújthat.

 • Ripley's Believe It or Not: főként nagyobb gyerekek számára lehet érdekes a helyszín, hiszen a híres Ripley itt minden furcsaságot gyűjtött össze, melyeket egy helyen most megtekinthetünk

 • Nong Nooch Botanikus Kert: nem csak a csodálatos növények, de a dínópark és a különböző programok is kellemes kikapcsolódást nyújtanak

3D-s maci festmény, előtte pózoló lánnyal

Természetesen, gyermekbarát programokból bőven akad még, melyeket általában egy útiterv keretében egyéni igények alapján állítok össze számotokra.


146 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page