top of page

A TOP 10 leglátogatottabb város Thaiföldön

Updated: Jul 1, 2023

Azt hiszem azt már nem kell elmondanom, hogy Thaiföld Délkelet-Ázsia egyik legvonzóbb úticélja, gazdag kulturális örökséggel, csodálatos tájakkal és vendégszerető emberekkel. Nem véletlenül hívják a Mosoly országának.

Az országban számtalan érdekes és különleges város található, amelyek minden látogató számára egyedi élményt nyújtanak.

Ebben a blogbejegyzésben Thaiföld 10 leglátogatottabb városáról fogok írni, és bemutatom, hogy mi is teszi ezeket ennyire különlegessé.


1. Bangkok: Thaiföld fővárosa és véleményem szerint az ország legizgalmasabb városa is egyben. A modern felhőkarcolók, bangkoki házak és csodálatos aranyozott templomok ötvözete nagyon különlegessé teszi a várost.

A híres Khao San Road, ahol a bulizni vágyó utazók találkoznak, a Chinatown, ahol különleges gasztronómiai élményekben lehet részünk, és a csodás templomok, mint a Grand Palace, a Wat Arun és a Wat Saket mindenképpen azok közé a látnivalók közé sorolható, melyeket érdemes meglátogatni.


2. Chiang Mai: Chiang Mai Thaiföld északi részén található, és egyedülálló hangulata miatt az ország kulturális fővárosának tekintik. A város híres az ősi templomairól, ahol nem mellesleg híres történelmi látnivalók megtekintésére van lehetőség.

Emellett Chiang Mai kiváló hely a thai konyha és a hagyományos thai masszázs felfedezésére.


3. Phuket: Phuket nem tartozik a kedvenc helyeim közé, hiszen nagyon zsúfolttá vált már a sok odalátogató turistától. Ebből kifolyólag magasabbak az árak és véleményem szerint elveszítette azt az igazi jó thai hangulatát.

Ellenben, ha elsőnek látogatunk ide és tengerparti paradicsomra vágyunk, akkor Phuket lehet a tökéletes úti cél. Thaiföld legnagyobb szigete a kristálytiszta vízzel és fehérhomokos strandokkal várja a látogatókat.


4. Pattaya: Pattaya Thaiföld legnépszerűbb üdülőhelye, és híres az éjszakai életéről és homokos tengerpartjairól. Ráadásul könnyen megközelíthető autóval is a fővárosból, így kifejezetten alkalmas annak, aki nem szeretne repülőre ülni a távoli tengerpartok miatt.

Számos lehetőség van a vízi sportok kipróbálására, míg a kulturális érdeklődésűek, többek között, a szomszédos Sanctuary of Truth templomot is felkereshetik.


5. Ayutthaya: Ayutthaya Thaiföld egykori fővárosa volt, és ma egy lenyűgöző történelmi helyszín. Az óváros romjai a buddhista templomok, a paloták és emlékművek hatalmas gyűjteményét tekinthetjük itt meg.

Nem mellesleg, Az UNESCO Világörökség része, így Ayutthaya egyedülálló lehetőséget kínál a látogatóknak, hogy betekintést nyerjenek a régmúltba.


6. Krabi: Ha természetes szépségre vágyunk, akkor Krabi a tökéletes választás. Ez a dél-thaiföldi város lenyűgöző sziklás tájairól és csodás tengerpartjairól híres.

A látogatóknak lehetőségük van kipróbálni a sziklamászást, a búvárkodást, a szigetek közötti hajókirándulásokat, valamint felfedezhetik a híres Railay Beach homokos öblét.

Tengerparti látkép fákkal

7. Hua Hin: Hua Hin Thaiföld egyik legnépszerűbb tengerparti üdülőhelye a fővárostól délre. A város híres a gyönyörű homokos strandjairól és luxus üdülőhelyeiről.

8. Koh Samui: Koh Samui az ország egyik legismertebb szigete és nagyon felkapott a turisták körében.

9. Koh Phi Phi: A Phi Phi-szigetek gyönyörű csoportja, köztük a híres Koh Phi Phi Leh, az egyik leglátogatottabb hely Thaiföldön. A fehérhomokos strandok, a kék lagúnák és a meredek sziklák olyan tájat mutatnak be számunkra, amelyet eddig csak fotókon láthattunk.


10. Pai: Pai egy kisváros Észak-Thaiföldön, Chiang Mai városától nem messze, mely nagyon kedvelt hátizsákos turisták körében.

A hegyekkel körülvett Pai környezete tökéletes túrázásra és vízesések felfedezésére. A város különleges bohém atmoszférával rendelkezik, és tele van művészeti galériákkal, kávézókkal és nyüzsgő éjszakai piacokkal.


Thaiföld azért is ennyire felkapott úticél hiszen gazdag és sokszínű. Egyszerre találhatunk tengerpartokat, csodálatos hegyeket és erdőket és nagyvárosokat is.

Bangkok modern városi pezsgése és hagyományai, Chiang Mai kulturális öröksége, Phuket és Pattaya tengerparti paradicsoma, Ayutthaya történelmi helyszíne, Krabi természeti szépsége, Hua Hin nyugodt üdülőhelye, Koh Samui és Koh Phi Phi lenyűgöző szigetei, valamint Pai festői kisvárosa mind-mind hozzájárulnak Thaiföld különleges utazási élményéhez.


A fotók felhasználása semmilyen formában nem engedélyezett!

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page