top of page
Ázsiai elefánt a vadonban Thaiföldön

A LEGETIKUSABB ELEFÁNT MENHELY MEGLÁTOGATÁSA CHIANG MAIBAN

Látogass el a leghíresebb és legetikusabb elefánt mnenhelyre, mely nem más, mint az Elephant Nature Park.

Ha szeretnéd elkerülni az állatbemutatókat és állatshow-kat, akkor ezt a programot biztosan neked találták ki.
  • Line
  • Whatsapp

Miért ez a legetikusabb elefánt menhely és ki is Lek Chailert?

Ha valaha is vágytál arra, hogy közelebbről megismerd az elefántokat, miközben tiszteletteljesen és etikusan bánsz velük, akkor a Chiang Mai-i Elephant Nature Park a Te helyed. Ez a lenyűgöző menhely nem csupán egy turista látványosság, hanem egy igazi szentély az elefántoknak, ahol az állatok védelme és jóléte mindenek felett áll.

A Chiang Mai-i Elephant Nature Parkot az elkötelezett állatvédő, Lek Chailert alapította, aki egész életében az elefántok védelmének szentelte magát. Lek Chailert nem csupán egy elefántpark alapítója, hanem a világ egyik legelismertebb elefántvédő aktivistája is. Ő az alapítója a Save Elephant Foundationnek is, amelynek célja az elefántoknak biztonságosabb és méltóságteljesebb életet biztosítani.

Az Elephant Nature Park etikus megközelítése egyedülállóvá teszi ezt a helyet a turisták számára. A parkban nem tartanak elefántokat fogva, nem végeznek velük kényszerített munkát vagy szórakoztatást. Ehelyett az állatok szabadon élhetnek, védelem alatt és gondoskodásban részesülnek, miközben a látogatók lehetőséget kapnak arra, hogy közelről megfigyeljék és megismerjék őket.

A parkban lehetőség van arra, hogy többet megtudjunk ezekről a csodás állatokról és megfigyeljük őket a természetes környezetükben. Ezáltal a turisták nemcsak felejthetetlen élményeket szereznek, de tudatosabbá válnak az elefántok védelme és jóléte iránti felelősségükről is.

Hogyan veheted igénybe?

Írj nekem egy e-mail az info@lillawadee.com címre, amelyben kitérsz arra, hogy melyik program, mely dátumokon és hány főre érdekelne. 

Ezt követően 1-2 napon belül fogsz tőlem kapni egy válasz e-mailt, mely tartalmazza a további részleteket és fontos tudnivalókat.

A programot lefoglalni nálam tudod, nekem is utalod a díjat, én pedig mindent leszervezek a szolgáltatóval. Természetesen, a program előtt és alatt is mindig fordulhattok hozzám.

Kérlek, hogy amennyiben szeretnél elefántparkot látogatni, minél előbb jelezd számunkra. Legalább 2-3 héttel a tervezett program előtt.

Programlehetőségek:

 

  • Fél napos program

  • Elephant Skywalk

  • Egész napos kibővített program

  • 2 nap, 1 éjszaka

  • 1 hetes önkéntes program

1. Fél napos program:

A fél napos program keretében van lehetőségetek délelőtti és délutáni programra is. A délelőtti program keretében körülbelül reggel 7:30 között fog Benneteket a hotelben felvenni az elefántpark egyik munkatársa. A délutáni program keretében pedig 12 óra körül. A program egy rövid bemutatóval veszi kezdetét, amelyben elmondják nektek, hogy miért nem jó az elefánt trekking az állatnak, illetve, hogy mitől is etikus valójában egy hely. Ezt követően egy veztett túra veszi kezdetét a folyóparton, ahol megtekinthetitek az elefántokat a természetes élőhelyükön és viselkedésükben. Mielőtt búcsút intenétek az elefántoknak, közösen eltölthettek egy kellemes ebédet. A program tartalma: - Transzfer - Étkezés - Részvételi díjak - Túravezető díja - Biztosítás Mit hozzatok magatokkal? Papucsot, kényelmes cipőt, napszemüveget, kalapot, naptejet, szúnyogriasztót, kamerát és újratölthető üveget.

Ár: 2.500 baht/felnőtt - 1.250/gyerek (0-11 éves korig)

2. Elephant Skywalk - egész napos program

Az Elephant Skywalk keretében két helyszínt is meglátogathatnak a résztvevők. Az egyik helyszínt a "Hands Off" projekt keretében, míg a másikat az Elephant Nature Parkban. Mindkét helyszínen tanulhattok az ott élő elefántokról, történetükről és arról, hogy mitől etikus egy hely. Az elefántokon kívül további mentett állatokkal is találkozhattok, többek között vizibivallyal, kutyákkal, macskákkal, lovakkal és kecskékkel. A program 7:30 körül kezdődik és a várható befejezése délután 5 órára esik. A program tartalma: - Transzfer - Étkezés - Részvételi díjak - Túravezető díja - Biztosítás Mit hozzatok magatokkal? Papucsot, kényelmes cipőt, napszemüveget, kalapot, naptejet, szúnyogriasztót, kamerát és újratölthető üveget.

Ár: 3.500 baht/felnőtt - 1.750/gyerek (0-11 éves korig)

3. Egész napos kibővített program - Care for Elephants

Aki még jobban meg szeretné ismerni ezeket a csodálatos állatokat természetes környezetükben és részt venni a napi munkálatokban, annak nagy ajánlom az egész napos kibővített programot. A program várhatóan reggel 8 órától délután 4-5 óráig tart. A vendégek túravezető kíséretével egy kis létszámú csoporthoz csatlakozhatnak, ahol van lehetőségük többet tanulni az elefántok viselkedéséről és etetés közben jobban megismerni őket. Várható program: 1. Felvétel a hotelben és érkezés a "Care for Elephants" helyszínére. 2. Bemutatás és ismerkedés a mentett elefántokkal. 3. Egészséges finomságok készítese az elefántoknak. 4. Séta a hegyekben az elefántokkal. 5. Vegetáriánus svédasztalos ebéd elfogyasztása. 6. Az elefántok fürdőzésének megfigyelése. 7. Elefántetetés. 8. Ajándéktárgyak vásárlása. 9. Az Elephant Nature Park meglátogatása és a mentett elefántok megismerése. 10. Visszautazás a hotelbe. A program tartalma: - Transzfer - Étkezés - Részvételi díjak - Túravezető díja - Biztosítás Mit hozzatok magatokkal? Papucsot, kényelmes cipőt, napszemüveget, kalapot, naptejet, szúnyogriasztót, kamerát és újratölthető üveget.

Ár: 6.000 baht/felnőtt és egységes áron gyerek 12 éves kor felett (a programon fiatalabb gyermekek nem vehetnek részt)

4. 2 nap, 1 éjszaka

Aki még jobban meg szeretné ismerni ezeket a csodálatos állatokat természetes környezetükben és részt venni a napi munkálatokban, annak nagy ajánlom a 2 napos programot. A program várhatóan reggel 8 órától másnap délután 5-ig tart. A vendégek érkezésük után meghallgathatják a téjékoztató előadást, amelyben az előadók kitérnek az elefántok viselkedésére és arra, hogy mitől is etikus egy hely. Részt vehettek a napi munkálatokban, megfigyelhetitek az elefántok viselkedését és sokat tanulhattok róluk. A nap végére a résztvevők már jobban fogják ismerni az egyes elefántokat és meg tudják mondani, hogy az aktuális viselkedésük éppen mire utal és mi befolyásolja azt. A vendégek az éjszakát rusztikus hangulatú vendégházakban tölthetik el. A szobák privát fürdőszobával, kényelmes ágyakkal, szúnyoghálóval és ventillátorral ellátottak. A vendégek éjszaka hallhatják az elefántok szuszogását és horkolását, majd reggel ébredéskor megfigyelhetik őket a teraszról. Fontos, hogy minden egyes vendég csakis egy kis méretű kézitáskát hozhat magával (56x36x23 cm). A program tartalma: - Transzfer - Szállás - Étkezések (két ebéd, egy reggeli és egy vacsora vegán menü) - Részvételi díjak - Túravezető díja - Biztosítás Mit hozzatok magatokkal? Váltóruhát, pipere termékeket, papucsot, kényelmes cipőt, napszemüveget, kalapot, naptejet, szúnyogriasztót, kamerát és újratölthető üveget.

Ár: 5.800 baht/felnőtt és 2.900 baht/gyerek (0-11 éves korig)

5. 1 hetes önkéntes program

Annak, aki 1 hétig részt szeretne venni az elefántok mindennapi életében, ezzel is jobban megismerve ezeket a csodálatos állatokat és támogatni egy rendkívül veszélyeztetett faj védelmét, annak mindenképpen ajánlott a programban való részvétel. A park menedéket kínál az elefánt trekkingtől és a nem megfelelő bánásmódtól sérült, fogyatékkal élő, vak és lelki traumán átment állatoknak. Az elefántokon kívül többek között bivalyoknak, kutyáknak, macskáknak és más állatoknak is. Az önkéntes program alatt a résztvevők, a Sangduen "Lek" Chailert által kifejlesztett díjnyertes projekt a kultúra, az állat- és növényvilág olyan aspektusait mutatja be, amelyeket máshol lehetetlen megtapasztalni. Az önkéntesek résztvesznek az olyan napi tevékenységekben, mint az elefántok és más állatok gondozása, ételek előkészítése és a helyszínek karbantartása. A helyszínen 2-3 önkéntes fog egy házban aludni. Mindegyik ház rusztikus hangulatban berendezett, minimális mennyiségű bútorral, privát fürdőszobával, ventillátorral és szúnyoghálóval. A program tartalma: - Transzfer - Szállás - Étkezések (napi háromszori étkezés - vegán menü) - Részvételi díjak - Gyakorlati oktatás az elefántvédelemről - Internetelérés Mit hozzatok magatokkal? Váltóruhát, pipere termékeket, papucsot, kényelmes cipőt, napszemüveget, kalapot, naptejet, szúnyogriasztót, kamerát és újratölthető üveget, zseblámpát és kertészkesztyűt.

Ár: 15.000 baht/felnőtt és egységes áron gyerek 12 éves kor felett (a programon fiatalabb gyermekek nem vehetnek részt)

Lemondás:

Az elefántpark a program törlésének esetén semmilyen formában nem téríti vissza a kifizetett összeget, hanem amennyiben időben tájékoztatva vannak a lemondásról, illetve a változtatásról, abban az esetben tudod módosítani a látogatás időpontját 2 évig bezárólag.

Minimum 10 nappal a látogatást megelőzően kérlek tájékoztass bennünket az esetleges változásokról. Abban az esetben, ha ezt nem teszed meg időben, az elefántpark további díjakat számol fel. Így a módosított programod is "kevesebbet" fog érni, mint az eredetileg befizett összeg.

bottom of page