top of page
_DSC5294.jpg

ETIKUS ELEFÁNTMENHELY MEGLÁTOGATÁSA

Ha szeretnéd megtapasztalni, hogy milyen egy igazi etikus elefántmenhely, akkor mindenképp érdemes lehet meglátogatnod egyet.

Az elefántmenhelyek az alábbi helyszínenek elérhetőek: Phuket, Chiang Mai, Pattaya és Koh Samui.

Ha szeretnéd elkerülni az állatbemutatókat és állatshow-kat, akkor ezt a programot biztosan neked találták ki.
  • Line
  • Whatsapp

Miért válassz etikus elefántmenhelyeket?

Az etikus elefántmenhelyek egyre népszerűbbek Thaiföldön és más országokban, mivel tiszteletteljes és fenntartható módon közelítik meg az elefántokkal való interakciót. Ezek a menhelyek különböznek az állatkertektől és az elefánt trekkinget kínáló helyektől abban, hogy prioritást élvez náluk az állatok jóléte és természetes viselkedésük támogatása. Az etikus menhelyeken az elefántok szabadon barangolhatnak, fürödhetnek a tavaikban és társas kapcsolatokat alakíthatnak ki, anélkül, hogy folyamatosan turisták szórakoztatására kényszerítenék őket. A látogatók számára ezek a helyszínek lehetőséget biztosítanak arra, hogy valódi és felelős módon tanuljanak az elefántokról, támogatva az állatvédelmi erőfeszítéseket, nem pedig károsítva azokat. Az etikus menhelyek tehát nemcsak hogy jobban tiszteletben tartják az elefántok természetes igényeit, de hozzájárulnak a helyi közösségek oktatásához és a vadon élő elefántok védelméhez is.

Hogyan veheted igénybe?

Írj nekem egy e-mail az info@lillawadee.com címre, amelyben kitérsz arra, hogy melyik program, mely városokban , dátumokon és hány főre érdekelne. 

Ezt követően 1-2 napon belül fogsz tőlem kapni egy válasz e-mailt, mely tartalmazza a további részleteket és fontos tudnivalókat.

A programot lefoglalni nálam tudod, nekem is utalod a díjat, én pedig mindent leszervezek a szolgáltatóval. Természetesen, a program előtt és alatt is mindig fordulhattok hozzám.

Programlehetőségek:

 

  • Fél napos program (Chiang Mai, Pattaya, Phuket, Koh Samui)

  • "Feed Me" program (Pattaya, Phuket, Koh Samui)

  • Egész napos program (Chiang Mai)

  • Séta ez elefántokkal (Chiang Mai, Phuket)

  • 2 napos program (Chiang Mai)

Fél napos program:

A fél napos program keretében van lehetőségetek délelőtt is délutáni programra is. A délelőtti program esetén körülbelül reggel 6:30 között fog Benneteket a hotelben felvenni az elefántpark egyik munkatársam, míg a délutáni program esetén 11:30 körül. A program várható befejezése délelőtti program esetén délután 2-re várható, míg délutáni program esetén 18:30 körül. A program egy rövid bemutatóval veszi kezdetét, amelyben elmondják nektek, hogy miért nem jó az elefánt trekking az állatnak, illetve, hogy mitől is etikus valójában egy hely. Ezt követően lehetőségetek lesz interakcióba lépni az állatokkal, megetetni őket és kis időt eltölteni velük. Ezt követően sétálni fogtok egyet az elefántokkal, majd elviszitek őket sárfürdőzni és végül egy csodálatos hűvös vízű folyóban megfürdethetitek őket. Mielőtt búcsút intenétek az elefántoknak, közösen eltölthettek egy kellemes ebédet. A program tartalma: - Transzfer - Étkezés - Túravezető díja - Biztosítás - Fotós - Étel az elefántoknak - Üdítők és rágcsálnivalók Mit hozzatok magatokkal? Papucsot, kényelmes cipőt, napszemüveget, kalapot, naptejet, szúnyogriasztót kamerát és újratölthető üveget.

Árak helyszínenként:
Chiang Mai: 1.900 baht/felnőtt - 1.500/gyerek (4-10 éves korig, ez alatt ingyenes) 
Phuket: 2.900 baht/felnőtt - 1.900/gyerek (4-10 éves korig, ez alatt ingyenes)
Pattaya: 2.900 baht/felnőtt - 1.900/gyerek (4-10 éves korig, ez alatt ingyenes)
Koh Samui: 3.000 baht/felnőtt - 1.900/gyerek (4-10 éves korig, ez alatt ingyenes)

"Feed Me" program - elefántetetés

Annak aki nem szeretne egy fél, vagy egész napot eltölteni az elefántparkban, vagy szűkös az ideje, annak tökéletes a "Feed Me" program. Etesd meg ezeket a csodálatos állatokat, tölts el velük időt, csinálj velük közös fotókat, majd figyeld meg őket a természetes élőhelyükön. A program hossza 1 óra és az elefántok etetési ideje délelőtt 9-től délután 5-ig tart. A program nem tartalmazza a transzfert, illetve további szolgáltatásokat. Csak és kizárólag az elefántok ételét és egy üdítőt. Mit hozzatok magatokkal? Papucsot, kényelmes cipőt, napszemüveget, kalapot, naptejet, szúnyogriasztót kamerát és újratölthető üveget.

Ár helyszínenként:
Phuket: 900 baht/felnőtt -900 baht/gyerek (4-10 éves korig, ez alatt ingyenes)
Pattaya: 690 baht/felnőtt - 690 baht/gyerek (4-10 éves korig, ez alatt ingyenes)
Koh Samui: 900
 baht/felnőtt -900 baht/gyerek (4-10 éves korig, ez alatt ingyenes)

Egész napos program

Az egész napos program keretében egy teljes napot tölthettek el a csodálatos óriásokkal. A sofőr körülbelül reggel 6:30 között fog Benneteket a hotelben felvenni, majd a program várható befejezése 17:30 körülre esik. A program egy rövid bemutatóval veszi kezdetét, amelyben elmondják nektek, hogy miért nem jó az elefánt trekking az állatnak, illetve, hogy mitől is etikus valójában egy hely. Illetve, egy picit bevezetnek Benneteket az elefántok anatómiájába. Ezt követően lehetőségetek lesz interakcióba lépni az állatokkal, megetetni őket és kis időt eltölteni velük. Ezt követőena dzsungelben sétálni fogtok egyet az elefántokkal, ahol megfigyelhetitek őket a természetes környezetükben. Ezt követően lehetőségetek lesz egy kellemes ebédet eltölteni, majd elviszitek őket sárfürdőzni és végül egy csodálatos hűvös vízű folyóban megfürdethetitek őket. Mielőtt búcsút intenétek az elefántoknak, relaxálhattok a helyszínen és további interakcióba léphettek ezekkel a fantasztikus teremtményekkel. A program tartalma: - Transzfer - Étkezés - Túravezető díja - Biztosítás - Fotós - Étel az elefántoknak - Üdítők és rágcsálnivalók Mit hozzatok magatokkal? Papucsot, kényelmes cipőt, napszemüveget, kalapot, naptejet, szúnyogriasztótm kamerát és újratölthető üveget.

Ár helyszínenként:
Chiang Mai: 2.800 baht/felnőtt - 2.200 baht/gyerek (4-10 éves korig, ez alatt ingyenes)
DSC08335.jpg
2021_14.3.23_220603.jpg
EJS_Samui001.jpg

Séta ez elefántokkal

Azoknak a látogatóknak, akik kedvelik az aktív sportokat és szeretik a kalandos programokat, akkor azoknak kifejezetten ajánlott a "Séta az elefántokkal program. Ennek az egész napos programnak a keretében, a látogatók egy nagyobb sétát tehetnek az elefántokkal a természetes élőhelyükön és megfigyelhetik őket a dzsungelben. A túra megállójaként lehetőségetek lesz az állatokat elvinni sárfürdőre, majd egy csodálatos hűvös vízi folyóhoz, amelyben Ti is megmártózhattok. Közben, persze eltölthettek egy finom ebédet a helyszínen. A program tartalmazza a transzfert.

Ár helyszínenként:
Chiang Mai: 3.500 baht/felnőtt - 2.500 baht/gyerek (7-10 éves korig, minimum korhatár a 7 éves kor)
Phuket: 6.000 baht/felnőtt -3.500 baht/gyerek (7-10 éves korig, minimum korhatár a 7 éves kor
)

2 napos program

A két napos program keretében lehetőségetek lesz jobban megismerni ezeket a csodálatos állatokat és több időt eltölteni velük. Az első nap programját megtalálhatjátok az "Egy napos program" leírása alatt. A második napi program keretében segíthettek a mahout-oknak (elefánt "idomár") a reggeli teendőkben. Ezt követően lesz lehetőségetek még egyszer kirándulni az állatokkal, majd megfürdeni őket és relaxálni a helyszínen. A program tartalma: - Transzfer - Étkezés - Szállás 1 éjszakára - Biztosítás - Fotós - Étel az elefántoknak - Üdítők és rágcsálnivalók Mit hozzatok magatokkal? Papucsot, kényelmes cipőt, napszemüveget, kalapot, naptejet, szúnyogriasztót kamerát és újratölthető üveget

Ár helyszínenként:
Chiang Mai: 5.900 baht/felnőtt - 4.900 baht/gyerek (7-10 éves korig - minimum korhatár a 7 éves kor)

FONTOS INFORMÁCIÓK

A transzfer a legtöbb helyszínen és a legtöbb programhoz biztosított, ám minden esetben lépj velünk kapcsolatba és írdd meg a szállásod pontos nevét. 

Amennyiben, az adott városok központi részén foglaltál szállást, akkor biztosan nem lesz probléma. Ellenben, Phuket esetében, ha valamelyik kikötőbe kéred a transzfet, akkor a park további 1.500 baht/csoport díjat számít fel. Reptéri felvételre nincs lehetőség, ellenben, ha az elefántpark után oda mennétek, akkor 800 baht/csoport a díja.

Ha a pattayai elefántparkot látogatnátok meg Bangkokból, akkor kérlek forduljatok hozzánk transzferért és mi mindent megszervezünk Nektek.

Koh Samui esetén ingyenes a transzfer Koh Samui városából, ellenben a reptérről, kikötőkből, vagy máshonnan, amely kívül esik ezen a zónán, további díjakat számítanak fel. Ezzel kapcsolatban lépj velünk kapcsolatba.

Lemondás:

Abban az esetben, ha mégsem tudnátok résztvenni a programon, kérlek jelezzétek számunkra, minimum 72 órával korábban. Amennyiben, ez nem történik meg a teljes összeg az elefántpark javára kerül.

bottom of page