top of page
Utazási tanácsadás

Személyre szabott utazási tanácsadás

Maximum 1 órás konzultáció velem az általad választott felületen (Zoom, Line, Whatsapp, Skype, Viber) keresztül.

15.000 Ft
Kettő az egyben: "Személyre szabott utazási tanácsadás" és "Útiterv összeállítás" csomag 15% kedvezménnyel 42.500 Ft.

Ha további tanácsadásra lenne szükséged, akkor a következő beszélgetéseket 50%-kal olcsóbban tudod igénybevenni.

  • Line
  • Whatsapp

Miért jó az utazási tanácsadás?

Ha még sosem utaztál Thaiföldre és bizonytalan vagy benne, hogy hogyan indulj neki, melyik városokba látogass el, milyen látványosságokat nézz meg, és miként készülj fel az utazásra, akkor mindenképp érdemes hozzám fordulnod.

Több éves tapasztalatommal segíteni foglak és információkat nyújtok számodra, hogy az utazás az elejétől kezdve a végéig stresszmentesen teljen el.

Hogyan veheted igénybe?

Töltsd ki a lent található űrlapot és írdd meg nekem, hogy mikor és milyen felületen lenne a legalkalmasabb számodra a konzultáció!

Kérlek jelezd azt is, hogy csak a "Személyre szabott utazási tanácsadás"-t vagy a "Kettő az egyben" csomagot vennéd igénybe!

Ezt követően 1-2 napon belül fogsz tőlem kapni egy válasz e-mailt, mely tartalmazza a bankszámlaszámot, ahova az adott összeget utalnod kell, illetve egyeztetünk egy napot, a konzultációt illetően.

Amennyiben ez megtörtént, küldöm neked a számlát, az ÁSZF-et és az Adatkezelési Szabályzatot mellékletként.

Mit tartalmaz?

Minden lényeges információt elmondok Thaiföldről (utazás, látnivalók, biztonság, sim kártya, biztosítás, stb.). Érdemes lehet kérdésekkel készülnöd, hogy semmi ne maradjon megválaszolatlanul!

Ha igény van rá, segítek a repjegyed és a szállásod lefoglalásában (képernyőmegosztással saját magadnak foglalod a segítségemmel).

Elmondok mindent az aktuális beutazási és Covid szabályokról. 

Tanácsot adok a kirándulásokat és a taxit/transzfereket illetően (ezeket mind helyben fizeted a szolgáltatóknak).

Amennyiben igényed van rá, teljeskörű útitervet készítek számodra a "Kettő az egyben" csomag keretein belül.

Természetesen a 1 órás telefonos konzultáció alatt megpróbálok minden kérdésedre válaszolni, de elképzelhető, hogy hasznosnak fogod találni az "Útiterv összeállítás" , illetve a "Kettő az egyben" csomag lehetőséget is.

Az útiterv előnye: 

  • teljes mértékben rád lesz szabva, mind árak és elvárások terén

  • lépésről-lépésre tartalmazni fog mindent a legapróbb részletekig

  • szálloda-program-közlekedés ajánlókat és "bennfentes" tippeket fog tartalmazni, melyeket én is a több éves ottlétem alapján tapasztaltam meg

  • utazásod végköltsége sokkal kevesebb lesz, hiszen a tippjeimmel sokat meg tudsz majd spórolni

Mindkét esetben folyamatos támogatásra számíthattok tőlem az egész utazásotok alapján. Erre létre fogunk hozni egy közös csoportot a LINE applikáción belül, ahol bármikor elérhettek és kérdezhettek tőlem.

Hasznos tudnivalók Thaiföldre utazóknak

Beutazási információk: jelenleg Thaiföldre semmilyen Coviddal kapcsolatos feltétel bemutatása nem szükséges. Nincs szükség oltásra, oltási igazolás bemutatására vagy előzetes tesztelésre, illetve kötelező biztosításra sem, ellenben az utóbbit mindenkinek ajánlom. A weboldalunkon ebben is tudtok segítséget kérni és akár mi is be tudjuk nektek foglalni. Biztosítás foglalása itt: https://www.lillawadee.com/biztositas

Távolság: Magyarországról sajnos nincsen közvetlen járat Thaiföldre, így egy átszállással 14-16 óra alatt lehet eljutni Bangkokba. További desztinációkra, mint Phuket, Krabi, vagy Koh Samui, további 2-3 órát vesz igénybe az utazás. Akinek nem probléma a Bécsből való utazás, akkor ezeknél a járatoknál átszállás nélkül el lehet jutni a thai fővárosig.

Pénznem: Thaiföld hivatalos pénzneme a thai baht. Utazás előtt mindenképpen érdemes euróra vagy dollára pénzt váltani, majd azt itt helyben váltani thai bahtra (THB).

Vízum: a 30 napot meg nem haladó turista célú beutazásokhoz nem szükséges vízum. Ellenben, ha adott turisták tovább maradnának, mint 30 nap, akkor ehhez a Thaiföldi Királyság Budapesti Nagykövetségéhez kell fordulni és ott igényelni az e-vízumot. Ha valakinek ebben is szüksége lenne segítségre, tudunk segíteni.

Oltás: Thaiföldre nincsenek kötelezően előírt oltások, de a javasolt oltások közé tartoznak az alábbiak: Hepatitis B, Hepatitis A, Malária, Veszettség, Diftéria-tetanusz, Tífusz, Gyermekbénulás. Ezekről részletesebben érdemes a Nemzetközi Oltóközpont oldalán tájékozódni és ott tanácsot kérni.

Biztonság: Thaiföld teljesen biztonságos az utazások számára. Akár egyedül nőként is teljesen biztonságban érezhetjük magunkat.

Utazás gyerekkel: véleményem szerint Thaiföld az egyik legbiztonságosabb és legjobb úticél családok számára. Mind a fővárosban, mind a tengerparti városokban rengeteg családok számára megfelelő szálláshelyet és családbarát programokat ajánlanak a szolgáltatók. A tökéletes családi utazásban természetesen mi is tudunk segítséget nyújtani.

Időjárás: időjárás szempontjából a téli hónapok a legideálisabbak a Thaiföldi utazásra, de novembertől-márciusig nyugodtan tervezhetünk a nyaralással. Az április és a május a legmelegebb hónapok Thaiföldön, így aki szereti és bírja is a meleget, akkor annak ilyenkor is ajánlott az utazás. Adott tartományokban/városokban (pl. Phuket) már júniusban elkezdődik a monszun időszak és ez egészen eltarthat októberig. Ellenben, az időjárás is sokat változott az évek során, így rengetegen látogatnak Thaiföldre az év összes hónapjában és az esős időszak sem annyira borzasztó már, mint a korábbi években, illetve az esős és a hűvös időszak helyszínenként változó lehet. Ellenben, hogy pontosabb leírást adjunk tartományokra lebontva, akkor körülbelül így kell elképzelni a thaiföldi időjárást: Az időjárás trópusi monszun, ahol a csapadékos idő nagy része május és október közé esik. Az esős időszakokban kimondottan magas a páratartalom, ellenben az év folyamán a középhőmérséklet alig változik. A legforróbb hónap a nyári monszun kezdetét megelőző április. Csapadék tekintetében északtól délre haladva nézzük meg, hogy mikor várható a legtöbb eső. Chiang Mai: május,augusztus és szeptember Bangkok: augusztus végétől októberig Koh Samui : októbertől december eleje, amely ez időszakon belül a november a legkiemelkedőbb Phuket: júliustól októberig és ez intervallumon belül szeptember a várhatóan legesősebb

Weather.png

Szigetek időjárás szempontjából: 1. Koh Larn: pattayához közeli sziget, ahova általában egy napos utazás keretében érdemes ellátogatni. Itt október a legcsapadékosabb, december a legszárazabb hónap, illetve március a legnaposabb és április a legmelegebb. 2. Koh Samet: májustól októberig tart az esős időszak és itt a szeptember a legcsapadékosabb, míg december a legszárazabb, március pedig a legnaposabb hónap. Nyaralást illetően a december-február közötti időszak a legideálisabb. 3. Koh Chang, Koh Mak, Koh Kut: májustól októberig tart az esős évszak, ezen belül júliusban várható a legtöbb csapadék. Április a legmelegebb hónap, illetve december és január a várhatóan legszárazabb és legnaposabb időszak. 4. Koh Tao: októbertől november, illetve május és augusztus a legcsapadékosabb hónapok. Koh Samui: decembertől februárig tart a legszárazabb időszak, márciustól augusztusig a legmelegebb, míg szeptembertől novemberig a legesősebb. 5. Koh Phangan: decembertől márciusig a legérdemesebb felkeresni a szigetet. A csapadékos szezon júniustól novemberig tart, ezen belül pedig október és november a legmasszívabb az esőzések szempontjából. Ilyenkor erős lehet a szél is, mely a tengeri közlekedést is akadályozhatja. 6. Phuket: decembertől márciusig a legjobb úticél a nyaralás szempontjából, illetve április és május a legforróbb időszak. Szörfösöknek a szeptember szokott kedvezni, hiszen akkor erős lehet a szél és a hullámok is nagyobbak. Szeptembertől októberig tart az esős időszak a DNY-i monszunnak köszönhetően. 7. Krabi: a novembertől március közti időszak a legjobb a kellemes nyaralásra, ezen belül március a várhatóan legjobb hónap. Júniustól októberig tart az esős időszak.

Érdekel!

Amennyiben szeretnéd megrendelni a szolgáltatást, kérlek töltsd ki ezt az űrlapot, vagy írj egy e-mailt az info@lillawadee.com e-mail címre!

Köszönöm üzenetedet!

bottom of page