top of page

Miért Érdemes Nyáron Utazni Thaiföldre?

Thaiföld egész évben népszerű úti cél az európai és sok már turista körében is, de a nyári hónapokban – június, július és augusztus – különleges élményeket kínál a látogatóknak. Sokan elkerülik ezt az időszakot az esős évszak miatt, ám éppen ez ad lehetőséget arra, hogy kevésbé zsúfolt körülmények között, gyakran kedvezőbb árakon élvezhessük a helyi kultúrát és természet adta szépségeket. Ráadásul, az európai úticélok sokkal drágábbak a nyári hónapok alatt, mint akár egy ázsiai utazás.


Lássuk, miért érdemes a nyári szezont választani thaiföldi utazásra és mikor kezdjük el a szervezést!


1. Kevesebb turista, autentikus élmények

A nyári hónapokban csökken a turisták száma Thaiföldön, így kevésbé zsúfoltak a népszerű látványosságok és szigetek. Ez lehetőséget ad arra, hogy nyugodtabb körülmények között fedezzük fel a helyi kultúrát, és mélyebb betekintést nyerjünk a helyi emberek mindennapi életébe.

Kedvezőbb árakon foglalhatunk hoteleket, kevésbé lesznek zsúfoltak a csodálatos tengerpartok, tisztább lesz a tenger és az erdők és még akár könnyebb asztalt foglalni az olyan kiváló éttermekben, mint például a híres Michelin csillagos street food étteremben, a Ran Jay Fai-ban.

Ráadásul a gyerekek számára is élvezetesebb a látogatás, ha nem kell órákat állniuk a sorban és több idejük van a játékra és a felfedezésre.


2. Látványos fesztiválok és események

A nyári hónapok számos izgalmas fesztivált és kulturális eseményt kínálnak, mint például a phuketi Vegetáriánus Fesztivál vagy a Candle Festival Ubon Ratchathani városában. Ezek az események kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy bepillantást nyerjünk a thai kultúra gazdagságába és színesebb oldalába és megismerjük azokat az eseményeket, melyek úgymond egy picikét kevesebb figyelmet kapnak.


3. Élvezd a Természetet

Bár az esős évszak sok-sok esőt hoz, ez főként rövid, intenzív záporokat jelent, amelyek után a természet (és mi is) újraéled. A tájak zöldebbek, a vízesések teljes pompájukban csordogálnak, és a hőmérséklet is kellemesebb lehet a nagy meleg után.

Tökéletes idő a természetjárásra és a nemzeti parkok, mint például a Khao Sok Nemzeti Park felfedezésére. Természetesen, azt fontos, hogy tudjátok, hogy ezek a helyszínek biztosan esősebbek lesznek, de ha ez sokatokat nem zavarja, akkor mindenképpen érdemes lehet ezeket is ilyenkor meglátogatni.


4. Kedvezőbb Árak

A csúcsszezonon kívüli időszakban gyakran alacsonyabbak a szállás- és repülőjegy árak. Ez lehetőséget ad arra, hogy prémium szolgáltatásokat vegyünk igénybe kedvezőbb áron, legyen szó luxus szállodákról, bungalókról vagy privát túrákról. Így volt ez most is, amikor a nagy áprilisi melegben Chiang Mai városába látogattunk.

Nekünk is ekkor volt lehetőségünk, hiszen ilyenkor kevesebb a vendégünk és az egyik legjobb nyaralásunk volt idén. Bár, nagyon meleg volt, ami természetesen kimerítőbb, de így jobban élveztük a finom hűsítő italokat és a csodálatos hidegvízű vízeséseket.


5. Családbarát attrakciók és programok

Thaiföld számos családbarát szállodával, étteremmel és turisztikai látványossággal rendelkezik, amelyek kifejezetten a családok igényeit szem előtt tartva lettek kialakítva. Nyáron külön programokat szerveznek gyerekeknek, mint például kézműves foglalkozások, thai főzőkurzusok és interaktív kulturális bemutatók, amelyek lehetővé teszik, hogy a gyerekek játékosan ismerjék meg a helyi kultúrát.


Persze, hogy ne csak az előnyökről, hanem a hátrányokról is írjak, fontos, hogy tudjátok, hogy főként azért "nem ajánlott" ilyenkor a thaiföldi utazás mert az időjárási viszonyok nem a legedvezőbbek. Áprilisban túl meleg van, bár már véleményem szerint lassan a magyarországi vagy európai időjárás is sokszor megközelíti ezt. Az esős szezonban pedig Bangkokban, Chiang Maiban és Phuket környékén intezívebben várhatóak az esőzések.

Illetve, fontos azt is megjegyezni, hogy a holtszezonban néhány szolgáltató nem üzemel, esetleg átmentileg zárva tart a kevesebb turista miatt, de véleményem szerint ebből nem szokott probléma lenni.

Amelyre, még fontos odafigyelni, hogy egy nagy esőzés esetén nem indulnak el a hajók a szigettúrákra, vagy nincs lehetőségünk búvárkodásra.


Fehér homokos thaiföldi tengerpart

Mikor kezdjük el a szervezést?

A nyári utazás Thaiföldre történő megtervezését ideális esetben 3-6 hónappal az utazás előtt kezdjük meg. Így elegendő időnk marad az alábbiakra:

  • Repülőjegyek foglalása: A korai foglalás segíthet a jobb árak megtalálásban.

  • Szállások kiválasztása: Nagyobb választékot találunk, és kedvezőbb feltételekkel foglalhatunk.

  • Programok és túrák tervezése: Időben történő foglalással biztosíthatjuk helyünket a kívánt túrákon és programokon.

  • Vízum és utazási biztosítás rendezése: Ha szükséges, időben intézzük el a vízumügyeket, és kössünk utazásbiztosítást.


A legjobb helyszínek az alacsony szezonban Thaiföldre utazáshoz:

  • Koh Samui, Koh Phangan és Koh Tao: Az esős évszak itt később kezdődik, július és augusztus hónapokban még lehet élvezni a szép időt, miközben a többi részen már esős idő van.

  • Bangkok: A város egész évben élénk, így az esős évszakban is rengeteg fedett látnivaló és tevékenység közül választhathatunk, beleértve a múzeumokat, bevásárlóközpontokat és éttermeket. Természetesen, egy nagyobb esőzés esetén, mindig behúzódhatunk egy-egy kedves kis kávézóba.

  • Hua Hin: Hua Hin városa kevésbé felkapott a turisták körében, pedig igenis megér egy látogatást, főleg ebben az időszakban.

  • Pattaya és Koh Samet: Habár itt is rendesen kapnak a lakók és a turisták az esőzésekből, sokszor amikor máshol rosszabb az időjárás, itt szikrázó napsütés van.


A nyári utazás Thaiföldre kiváló lehetőséget kínál a felfedezésre és kikapcsolódásra egyaránt, különösen azok számára, akik a tömegturizmust kerülik és valódi kulturális élményre vágynak.

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page