top of page

Felfedezésre váró csodák, avagy egyedi helyszínek Thaiföldön

Thaiföld számos ismert látványossággal büszkélkedhet, mint a csodálatos Fekvő Buddha vagy a Királyi Palota Bangkok vibráló városában vagy Phuket és környékének gyönyörű tengerpartjai. Azonban az ország sokkal többet kínál ezeknél. Olyan rejtett kincseket, amelyeket kevesebb turista ismer. Ezek a helyszínek egyedi élményeket ígérnek minden egyes idelátogatónak, így ha valódi kalandra és különleges helyszínek felfedezésére vágysz, ezeket a helyszíneket mindenképp érdemes felkeresned.


Sra Morakot (Zafír-tó)

A Sra Morakot, más néven a Zafír-tó, Krabi tartományban található, és lenyűgöző természeti szépsége miatt kötelező látnivalóknak számít. A Krabi "Emerald Pool" egy türkizkék színű tó, vagy, ahogy sokan fordítják "medence", amelyet trópusi fák és növények vesznek körbe. A víz színe nappal zöldeskék, éjszaka pedig világoszöld színre vált.


Gyönyörű türkizkékszínű tó Krabi városában

Death Railway (Halálvasút)

A második világháború alatt épült Halálvasút a Kwai folyó mellett húzódik, és ma már a bátorság és a túlélés emlékét őrzi. A vasút és a hozzá kapcsolódó híd építése során rengeteg ausztrál, amerikai, holland és brit hadifogoly, illetve helyi munkás vesztette életét a kegyetlen körülmények között. A látogatók megemlékezhetnek a történelmi eseményekről, miközben csodálják a természetes táj szépségét és a mérnöki munka bonyolultságát.


A Vasút Története

1942-ben kezdődött a vasút építése, és mintegy 16 hónap alatt fejeződött be. A vonal mintegy 415 kilométer hosszú, áthaladva a Kwai folyó hídján, amely a vasút egyik legismertebb szakasza. A munkálatok során több mint 100,000 civil munkás és 60,000 hadifogoly dolgozott, akik közül legalább 12,000 hadifogoly és több tízezer ázsiai munkás halt meg.


Az Építkezés Körülményei

A vasút építése során a munkásokat a legkegyetlenebb körülmények között tartották. A trópusi hőség, az alultápláltság, a kimerítő munka és a betegségek, mint például a malária mindennaposak voltak. Sokan a túlterheltség vagy a japán őrszemek által elkövetett kegyetlenségek következtében vesztették életüket. Az építkezés során használt eszközök egyszerűek és primitívek voltak, modern gépek nélkül kellett megoldaniuk a hegyek átvágását és a hídkonstrukciók felállítását.


Megemlékezés

A Halálvasút ma már emlékhelyként szolgál, ahol a látogatók megismerhetik a történelmi eseményeket és tisztelegnek azok előtt, akik ott életüket vesztették. A Kwai folyó hídja és a környező emlékhelyek, mint a Kanchanaburi War Cemetery és a JEATH War Museum, fontos turisztikai és történelmi látványosságok.


A Vasút ma

A vasútvonal egy része ma is működik, és népszerű turisztikai attrakció. A látogatók vonattal utazhatnak a történelmi útvonal egy szakaszán, élvezve a csodás tájakat és átélve a történelem egy részét.


Aki meg szeretné látogatni ezt a szomorú történelmi háttérrel rendelkező, de egyedi helyszínt Thaiföldön, akkor tud velünk ide túrázni jönni, melyekről itt van lehetőségetek többet olvasni:


Vonat a Halálvasúton Kanchanaburiban

White Temple (Fehér Templom)

A Fehér Templom, vagy Wat Rong Khun, Chiang Rai városában található, és egy modern művészeti műépítmény és vallási szentély is egyben. A templomot Chalermchai Kositpipat tervezte, és különleges fehér színe, valamint a tükördarabok használata, amelyek a napfényben csillogva, teszik igazán egyedülállóvá. A látogatók nem csak a templom építészeti szépségét csodálhatják meg, hanem a bonyolult jelképrendszert és üzeneteket is, amelyek a jó és rossz, a menny és pokol közötti harcot ábrázolják.


Fehér Templom Chiang Mai városában

Dragon Temple (Sárkány Templom)

A Sárkány Templom, vagy Wat Samphran, Bangkoktól nyugatra található, és egy 17 emeletes torony, amelyet egy hatalmas sárkány alakja ölel körbe. A templom belseje és a sárkányon keresztül vezető lépcső egyaránt látogatható, bár kevésbé ismert a turisták körében. A templom egyedi kialakítása és a környező zöld területek nyugodt menedéket nyújtanak a város zajától.

Természetesen, vendégeink ide is utaztak az elmúlt hónapok során és általában nagyon szokták élvezni a monumentális épületet és nem mellesleg, csodás fotókat készíteni itt.

Aki be mer vállalni komolyabb és hosszabb 1 napos kirándulást, akkor érdemes egybekötni a Samut Prakan városában található Ősi várossal, melyről bővebben lent olvashattok. Bár Samut Prakan városa önmagában megér egy napot is.


Sárkány Templom Thaiföld

Samut Prakan

Samut Prakan, Bangkok közvetlen szomszédságában, számos látványosságot kínál, többek között az óriáskígyó-szobrot és az Ősi Várost, amely Thaiföld legfontosabb építészeti műveinek kicsinyített másolatait tartalmazza egyetlen parkon belül. A régió ideális hely a thaiföldi kultúra és történelem mélyebb megismeréséhez.

A helyet sokan nem ismerik, de véleményem szerint hozzátartozik az egyedi helyszínekhez Thaiföldön.


Történelmi Háttér és Jelentőség

Samut Prakan történelme szorosan összefonódik Bangkokéval és a Chao Phraya folyóval, amely évszázadok óta Thaiföld életének központi ereje. A régió gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik, amely a számos ősi templomában és építészeti emlékében tükröződik.


Főbb Látványosságok

Az ősi város (Muang Boran)

Az ősi város, más néven Muang Boran, egy hatalmas szabadtéri múzeum, amely Thaiföld történelmi épületeinek és emlékműveinek pontos másolatait tartalmazza kicsinyített formában. Ez a hely tökéletes bevezetést nyújt Thaiföld történelmébe és kultúrájába, bemutatva a ország különböző részeiről származó építészeti stílusokat és történelmi korszakokat.


Krokodil Farm és állatkert

A Samut Prakan-i Krokodilfarm és Állatkert az egyik legrégebbi és legnagyobb krokodilfarm a világon, ahol a látogatók közelről ismerkedhetnek meg a krokodilokkal, valamint más trópusi állatokkal és madarakkal.


Erawan Múzeum

Az Erawan Múzeum egy másik lenyűgöző látványosság, amely híres a hatalmas, háromfejű elefánt szobráról, amely az épület tetején trónol. A múzeum belseje egy varázslatos világba vezeti a látogatókat, ahol a thai művészet, a vallás és a mitológia elemei ötvöződnek. A lenyűgöző kézműves munkák és a színpompás üvegművészet teszik az Erawan Múzeumot egyedülálló kulturális élménnyé.


Thai ember krokodil szájába teszi a fejét

Erawan-vízesés

Az Erawan Nemzeti Parkban található vízesések Kanchanaburi tartományban találhatók, és hét különböző szinten csordogálnak le, mindegyik különböző medencéket alkotva, amelyek kristálytiszta vizükkel csábítják a fürdőzőket. Az Erawan-vízesések nem csak fürdésre kínálnak lehetőséget, hanem a környező dzsungel felfedezésére is, ahol számos állatfaj, köztük majmok és trópusi madarak élnek.

Az Erawan-vízesések Thaiföld egyik legvarázslatosabb természeti csodája, amely Kanchanaburi tartományban található, mintegy 200 kilométerre Bangkoktól nyugatra. Ez a lélegzetelállító helyszín az Erawan Nemzeti Park szívében helyezkedik el, és nevét az indiai mitológiából származó Erawan, a háromfejű elefánt istenség után kapta, mivel a legfelső szinten lévő vízesés formája emlékeztet egy elefántra.


A Vízesések Struktúrája

Az Erawan-vízesés hét különböző szintből áll, amelyek mindegyike egyedi szépséggel és különleges medencékkel rendelkezik. A vízesések összesen több mint 1,5 kilométer hosszan kígyóznak végig a domboldalon, és az emelkedő ösvény mentén haladva a látogatók megcsodálhatják a különböző szinteket, amelyek mindegyike egy-egy természetes medencét alkot. Ezek a medencék tiszta, hűs vízzel teliak, amelyek tökéletes menedéket nyújtanak a trópusi hőség elől.


A Szintek Különlegességei

  • Első szint: ez a szint a legkönnyebben elérhető, és ebből kifolyólag gyakran itt vannak a legtöbben. Kristálytiszta vize ideális a frissítő fürdőzéshez.

  • Második szint: úgymond itt található egy nagyobb medence, amely vízesésekkel és kisebb zuhatagokkal büszkélkedik, tökéletes hely piknikezéshez és pihenéshez. Ezen a szinten sok helyit is lehet látni, akik itt relaxálnak és pihengetnek napközben.

  • Harmadik szint: itt a vízesés egy szűkebb résen keresztül ömlik le, létrehozva egy csodálatos képeslapszerű látvány.t

  • Negyedik szint: ez egy viszonylag csöndesebb szint, amely sziklás területekkel és zöldellő növényzettel büszkélkedik.

  • Ötödik szint: az útvonal itt kezd meredekebbé válni, de a kilátás minden lépést megér.

  • Hatodik szint: a vízesés itt egy mélyebb medencébe ömlik, ami kiválóan alkalmas úszásra.

  • Hetedik szint: a legmagasabb pont, ahol a vízesés egy elefántfej formájú sziklára ömlik, és lenyűgöző panorámát nyújt a környező tájra.


Az Erawan Nemzeti Parkot egész évben látogathatják a turisták, de a legjobb időszak a májustól októberig tartó esős időszak vége felé, amikor a vízesések teljes pompájukban vannak. A parkban számos tevékenység közül lehet választani, többek között kirándulás, madárles, valamint a ritka növény- és állatfajok megfigyelése. Az útvonalak jól ki vannak jelölve, és piknikező helyek, valamint pihenőpadok is rendelkezésre állnak a látogatók számára.

Ezek a helyszínek bemutatják Thaiföld sokszínűségét és szépségét, a természeti csodáktól kezdve a művészeti és történelmi kincsekig. Egy utazás során a felfedezésük lehetőséget nyújt arra, hogy közelebbről megismerjük az ország kultúráját, történelmét és természeti adottságait.

A túráról többet itt olvashattok: https://www.lillawadee.com/kwai-folyo-es-erawan-vizeses


Erawan Vízesés

Hin Sam Whan, Phu Singh Erdőpark

A Hin Sam Whan, amely része a varázslatos Phu Singh Erdőparknak, híres három monumentális sziklaformációjáról, amelyek a természet csodálatos alkotásai. Ezek a sziklák nem csupán méretükkel és formájukkal kápráztatják el a látogatókat, hanem a környező tájban rejlő varázslatos panorámával is. Sokan kinézetük miatt úgy emlegetik a sziklákat, hogy a "Három bálna sziklája", hiszen leginkább bálnákhoz hasonlít a kinézetük.

A park számos kilátóhelyet és ösvényt kínál, ahonnan nem csak a sziklákat, hanem a gazdag növényvilágot és a helyi vadon élő állatokat is meg lehet figyelni (persze, ha elég szerencsések vagyunk, mert különben azért nem olyan egyszerű őket "elkapni". A Hin Sam Whan egy tökéletes hely a természet szerelmeseinek, akik szeretnének elmerülni a nyugalom és a természet szépségében, miközben felfedezik Thaiföld kevésbé ismert arcát.Talay Bua Dang, Udon Thani

A Talay Bua Dang, vagy ahogyan sokan ismerik, a Vörös Lótusz-tenger, egy káprázatos természeti jelenség, amely Udon Thani tartományban található. Ez a tó különleges látványossága november és február között, amikor a felszínét sűrűn borítják a vörös lótuszvirágok, egyedülálló és lenyűgöző látványt nyújtva ezzel. A látogatók csónakokkal utazhatnak végig a lótuszvirágok között, közelről csodálva meg ezeket a lenyűgöző növényeket, amelyek a tó egy varázslatos, élő virágszőnyeggé alakítják át.


Vörös Lótusz tenger Thaiföld Udon Thani

Ha már pedig megemlítettük a Vörös Lótuszt, akkor ne feledkezzünk el a Fehér Lótuszról, amely egy nagyon felkapott sorozat, és 2025-ben új évaddal jelentkezik, mely egyben a harmadik is. A sorozatot pedig nem mellesleg, Thaiföldön fogják forgatni, szintén csodálatos helyszíneken, melyek Bangkok, Phuket és Koh Samui. Így a következő blogban, ezeken a helyszínenek is be fogunk mutatni különleges és egyedi helyszíneket.


86 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page