top of page

Chanthaburi és környéke

Chanthaburi felfedezésére egy teljesen véletlen utazás során került sor, még 2021-ben a Covid alatt.

A hosszú szünetre összeállított útitervünk teljes mértékben a "kukában landolt" az akkori lezárások és fertőzöttek számának növedekése miatt, így Chanthaburi meglátogatása egy teljesen random történet volt....és milyen jó is volt, hogy így alakult.

Azóta is az egyik "legkedvencebb" utazásom Thaiföldön belül és alig várom, hogy újra visszalátogathassak ide. A baj csak az, hogy túl sok csodás hely van Thaiföldön, melyet fel kell még fedezzünk.

Chanthaburi térkép
Chanthaburi és környéke - A kép felhasználása nem engedélyezett!

A város és környéke gazdag történelmi hagyományokban és természeti szépségekben, amik együttesen igazi élménnyel ajándékozzák meg az idelátogatókat.


Chanthaburi város

Chanthaburi és környéke tényleg egy igazi gyöngyszem Thaiföldön. A városban keveredik a modern élet és a hagyományok, ami egy különleges atmoszférát kölcsönöz a helynek. Édes kis portugál stílusú házak, idős lakók és katolikus templomok és vallásos látnivalók. Igen-igen...katolikus templom Thaiföldön, gondoltátok volna?

Az óvárosban sétálva olyan mintha picit visszakerültünk volna a múltba és érezhetjük Thaiföld igazi varázsát.


Chao Lao Beach

Chanthaburi tartomány partjainál található a gyönyörű Chao Lao Beach, amely az egyik legkedveltebb strand a térségben. A hosszú, fehér homokos partszakasz és a türkizkék tenger teszi ezt a helyet igazán csodássá. A partszakasz gyönyörűen karban van tartva, hiszen nem csak fürdőzni van lehetőségünk, hanem finom ételeket megkóstolni, végigsétálni vagy akár végig biciklizni a sétányon a naplementében, vagy csak "elmerengeni" a hullámok hangjára.


Namtok Phlio Nemzeti Park

A természet kedvelőinek kihagyhatatlan úti cél a Namtok Phlio Nemzeti Park. Ez a gyönyörű hely a várostól csak egy rövid autóútra található, és lenyűgöző vízeséseiről ismert. Sajnos nekünk ide nem volt lehetőségünk bejutni mert az esősebb szezonban sikerült ide eljutnunk és túlságosan meg volt emlkedve a vízszint, így a hely nem tartott nyitva a látgatók előtt. Ellenben, ha Ti idelátogattok akkor mindenképpen érdemes a vízesést és a fürdőzést is beiktatni a programba!

Aki mégt további természeti látnivalókat tekinteni meg, annak kifejezetten ajánlom a Marine Development Centert, a Mangrove Forest Education Centert és az Ölyv megfigyelő központot (kifejezetten napfelkeltekor vagy naplementekor).


Gem Street - Ékszerkereskedők Paradicsoma

Ezt sem tudtam Chanthaburiról, egészen addig amíg el nem látogattunk ide és jobban utána nem néztem a hely történetének. A város híres a drágaköveiről és ékszerkészítéséről, így érdemes felkeresni a Gem Street nevű helyet.

Itt lenyűgöző kék zafírokat, rubint, smaragdot és egyéb drágaköveket vásárolhatunk, ahol még kérésre be is helyezik nekünk őket különböző fonott karkötőkbe vagy nyakáncokba.


Wat Khao Sukim

A Wat Khao Sukim egy híres buddhista templom Chanthaburi tartományban. A templom a várostól rövid autóútra, egy hegyen található, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a környező területekre. A látogatókat egy gyönyörű aranyból készült Buddha szobor és a nyugodt, békés környezet várja.


Úgy gondolom, hogy Chanthaburi városában érdemes lehet eltölteni legalább 3-4 napot, hogy legyen elegendő időnk felfedezni a várost és a tartományt. Érdemes lehet egy ilyen kirándulást Pattayára vagy Koh Chang szigetével egybekötni, ha már amúgy is sokat autókázunk a nyaralás során.


Akit komolyabban érdekelne Chanthaburi, javaslom az alábbi videómat, melyet ott készítettem:


73 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page