top of page

Thaiföldi filmek és sorozatok a Netflixen

A thaiföldi film- és televízióipar által létrehozott filmek és sorozatok már megjelennek a globális színtéren is , és a Netflix kulcsszerepet játszik abban, hogy az ország legjobb filmjeit és sorozatait megjelenítse a közonség számára.

A thaiok által kedvelt romantikus drámáktól a lebilincselő akcióthrillerekig a Netflix mindenki számára tartogat valamit.


Akkor nézzük is meg, hogy jelenleg melyek a legfelkapottabb filmek és sorozatok a Netlifxen.


1. „Bad Genius” (2017) – Ez a kritikusok által is elismert film egy thriller, mely egy zseniális középiskolás diák történetét követi nyomon, aki egy bonyolult sémát dolgoz ki a vizsgákon való csalásra és vagyonszerzésre.

A "Bad Genius" nemzetközi elismerést kapott az izgalmas és fordulatos cselekményekért, a kiváló szereposztásért és elgondolkodtató témáiért, melyek az az oktatási rendszerre és a diákokra nehezedő nyomásra koncentrálódnak.


2. "The Stranded" (2019) – A "The Stranded" egy lebilincselő sorozat, amely egy távoli szigeten rekedt diákcsoport napjait követi nyomon, miután egy pusztító cunami "elmosta" exkluzív iskolájukat.

Miközben a túlélésért küzdenek, és próbálnak hazajutni a szigettel kapcsolatos sötét titkokat és rejtélyeket próbálják megoldani.

Ebben a sorozatban találkozhatunk a természetfeletti erőkkel, különböző rejtélyekkel és feszülten várhatjuk a következő epizódokat.

"The Stranded" sorozat plakátja

Fotó forrása/Photo credit: https://mydramalist.com/


3. "Homestay" (2018) - Ez a film egy romantikus dráma, mely egy japán férfi körül forog, aki Thaiföldre utazik, hogy teljesítse néhai fia vágyát és felfedezze thai gyökereit.

Egy melegszívű thai családnál maradva váratlan kapcsolatokat alakít ki, és megnyugvást talál a szeretet és a család gyógyító erejében.

"The Homestay" film plakátja

Fotó forrása/Photo credit: https://mydramalist.com/


4. „Girl from Nowhere” (2018) – A "Girl from Nowhere" egy nagyon népszerű thaiföldi pszichológiai thriller sorozat, amely az emberi természet sötét oldalát tárja fel.

A főszereplő, Nanno különböző iskolákba iratkozik be, feltárva és leleplezve a diákok, a tanárok és az iskolarendszer sötét titkait és képmutatásait.

Minden epizód egy önálló történet, így nem kell egyszerre ledarálnunk a sorozatot.

Azt hiszem ez egy olyan sorozat, mely büszkén felkerülhet a legjobb 'Thaiföldi filmek és sorozatok a Netflixen" listájára.

"The Girl from Nowhere" sorozat plakátja

Fotó forrása/Photo credit: https://mydramalist.com/


5. "Pee Mak" (2013) – A horror, a vígjáték és a romantika keveréke ez film, mely egy klasszikus thai szellemtörténet modern megjelenése.

A film egy baráti társaságot követ nyomon a háborús korszakban, humoros csavarral a szerelemről, a hűségről és a barátságról.

A "Pee Mak" a thai mozilátogatók kedvence lett.

A "Pee Mak" film plakátja

Fotó forrása/Photo credit: https://mydramalist.com/


6. „The Victim's Game” (2020) – Habár ez a sorozat egy tajvani produkció, egy thai detektív szerepel benne, aki jelentős szerepet játszik az izgalmas narratívában.

Az "Vicitm's Game" egy lebilincselő krimi-dráma igazságügyi orvosszakértői nyomozással, ahogy egy Asperger-szindrómás nyomozó igyekszik feltárni a rejtélyes gyilkosságsorozat mögött meghúzódó igazságot.

A "Victim's Game" sorozat plakátja

Fotó forrása/Photo credit: https://mydramalist.com/


7. Delete (2023) - Hogy egy friss sorozatot is bemutassak, elhoztam Nektek a Delete c. sorozatot, mely egy lebilincselő és izgalmakkal teli televíziós sorozat, amely a kiberbűnözésre összepontosít.

A jövő disztópikus világában játszódó előadás egy fejlett technológiai társadalom lehetséges következményeit tárja fel.

Ahogy a valóság és a virtuális valóság közötti határvonalak összemosódnak, a „Delete” egy izgalmas utazásra viszi a nézőket, tele izgalmas fordulatokkal.

"Delete" sorozat plakátja

Fotó forrása/Photo credit: https://mydramalist.com/


Forrás/Credit: Wikipedia

29 views0 comments

Comments


bottom of page