top of page

Különleges, furcsa és egyedi látnivalók Bangkokban

Updated: Feb 29

Bangkok, Thaiföld fővárosa és egyben az én kedvenc városom is, mely véleményem szerint kifogyhatatlan a küönleges látnivalókat és attrakciókat illetően.

Az ősi templomoktól a hangulatos piacokon át a futurisztikus felhőkarcolókig Bangkok minden utazónak kínál valamit.

Ebben a blogban összegyűjtöttem Nektek egy listát a bangkoki látnivalókról, melyben mind szerepelni fognak az általános, de egyben csodás, különleges, vagy akár kicsit bizarr látnivalók is.


Az "általános látványosságok közül egy pár:

 1. Wat Pho (Fekvő Buddha temploma): a Wat Pho Bangkok egyik legrégebbi és leghíresebb temploma, ahol a hatalmas Fekvő Buddha szobra található. Ez kihagyhatatlan látnivaló minden Thaiföldre látogató számára.

 2. Grand Palace (Királyi palota): a Királyi Palota a thai monarchia szimbóluma, mely egy építészeti remekmű és szintén kihagyhatatlan látványosság.

 3. Chatuchak hétvégi piac: az én egyik kedvenc helyem, amelyet egyik bangkoki látgatásom során sem hagyok ki, hiszen, ha csak sétálgatásra vágyunk is fantasztikus a hangulata. Nem mellesleg, isteni ételeket próbálhatunk itt ki és fantasztikus, különleges termékeket vásárolhatunk meg.

 4. Chao Phraya folyó: ez nem igazán tekinthető látványosságoknak, de mégis hiszen a folyó hangulata és látképe teljesen festői élményt nyújt, sétáljunk akár a folyóparton, menjünk el egy hajóútra, vagy nézzük meg egy sky bárból. Illetve a folyón való hajókázás közben a fent említett ikonikus látnivalókat is megtekinthetjük.

 5. Jim Thompson Ház: a Jim Thompson ház a híres amerikai férfi otthonát otthonát mutatja be, aki új életet lehelt a thai selyemiparba.

A többi híres bangkoki látnivalóról való felsorolást megtalálhatjátok a korábbi blogjaimban.


Különleges látványosságok:

 1. Erawan Szentély: az Erawan, hindu szentély egy csodás látnivaló, amelyet mindenképpen érdemes lehet meglátogatni, ha több időt töltünk el Bangkokban.

 2. Maeklong Vasúti Piac: a Makelong Vasúti Piac egy teljesen egyedi és autentikus thai élményt nyújt minden turista számára. Különösen izgalmas, ahogy a kereskedők gyorsan visszahúzzák és lezárják bódéikat, amikor a vonat közeledik, majd pár percen belül újra árusítanak.

 3. Repülőgép Temető: az kalandvágyó utazóknak ajánlom a bangkoki "repülőgép temető" felfedezését, ahol leszerelt repülőgépek találhatók.

 4. Siriraj Orvostörténeti Múzeum: erről már írtam nektek egy korábbi blogban, de most megint megemlítem, hiszen kifejezetten érdekes lehet azoknak, akik kedvelik a kissé "bizarr" helyeket. A múzeumban többek között múmiákat és konzervált testeket és egyéb furcsaságokat tekinthetünk meg.

 5. A Szellem Torony (Sathorn Unique Tower): a torony meglátogatását csak távolról ajánlom 1-2 fotó erelyéig, de senkinek nem ajánlom azt, hogy megpróbáljanak bemenni az épületbe, hiszen elég komoly büntetéseket kaphatnak, hiszen az épület nem biztonságos. Ellenben, sok influencer megpróbálkozik a bejutással a különleges kilátás és egyedi fotók érdekében.

 6. Goddess Tuptim Shrine: egy különleges és egyedi vallási szentély a városban. Ez a szentély a thai néphitben a termékenységet és a jó szerencsét szimbolizáló faragott szobrokról híres. Ezek a faszobrok a női szexualitás és termékenység kultuszával vannak összefüggésben, és a látogatóknak sokféle áldást és sikert ígérnek.

Hatalmas Tom Yum gyorsleves tábla
Tom Yum gyors leves tábla Bangkokban

Na és akkor, hogy egy pár még extrémeb látinvalót is beletegyek a felsorolásba, nézzük is az alábbiakat:

 1. The Rome Restaurant Bangkok - hogyha már nagyon hiányozna Európa, Thaiföldi utazásod során, akkor irány a "The Rome Restaruant", amely az örök város hangulata szerint van kialakítva. Szóval, ha még nem voltál Rómában és szeretnél egy fotót a Colosseummal, akkor irány az étterem. ;)

 2. The Museum of Counterfeit Goods, avagy a hamisítványok múzeuma - természetesen, a hamisítványokért nem kell múzeumba menni Thaiföldön vagy úgy eleve Ázsiában, de ha mégis kíváncsiabbak vagytok ruha, parfüm, vagy akár motor hamisítványokra, akkor mindenképpen érdemes ide ellátogatni.

 3. Mermaid Castle Cafe - ha Te is szereted a hableányokat és a tündérmeséket, akkor látogasd meg ezt a hableányos kávézót és még lehetőséged lesz úszonyban is fotózkodni, egy extrém színes itallal és gofrival! Mondjuk, ha Téged nem is vonz, akkor gyerekeseknek kifejezetten ajánlom!

 4. Happy Cheese Toast - kóstoltál már szívárnyos sajttal ellátott szendvicset? Lehet, hogy nem is tudtad, hogy létezik ilyen, vagy szeretnél ilyet kóstolni. Most már biztos szeretnél, ugye?

 5. Graffiti wall Bangkok - ha szeretnél egy kis eldugott helyen graffitikkel fotót készíteni, akkor ez a tökéletes hely számodra! Ám szerencsére, már egyre több helyen lehet találni ilyen jellegű fali festményeket. Az egyik ilyen helyszín például a China Town, ahol nagyon egyedi fotókat tudtok készíteni!


Graffiti fal előtt ülő lány
Graffiti wall Bangkokban

Nagy falifestmény előtt álló lány
Falifestmény - Chinatown, Bangkokba

Amennyiben, kicsit Bangkokon kívülre mennétek, akár a környező tartományokba, akkor érdemes megnézni a Wat Samphran Dragon Temple-t, avagy a Sárkány Templomot, mely Nakhon Pathom tartományban helyezkedik el, illetve az Ősi Várost Samut Prakan tartományban, melyekről majd egy következő külön posztban írok, sok más csodás látnivalóval együtt.

Bangkok egy olyan város, amely soha nem hagy cserben, vagy ahogy mondják "soha nem alszik" és egyenlő a hagyomány és a furcsaság keverékével. Akár ikonikus templomokat fedeznétek fel, akár rejtett kincseket, biztosan mindegyik különleges lesz számodra.

Ha tetszett Nektek ez a blog, nyomjatok rá egy likeot és kövessetek a következőkért!

239 views0 comments

Comments


bottom of page