top of page

Kanchanaburi és környéke

Updated: Jul 1, 2023

Kanchanaburi és környéke Thaiföld egyik legfelkapottabb régiója, amely tele van természeti csodákkal, híres történelmi helyszínekkel és kulturális élményekkel.

Ebben a blog posztban szeretném Nektek kicsit bemutatni Kanchanaburit és környékének legizgalmasabb látnivalóit.

Kanchanaburi térkép
A fotó felhasználása nem engedélyezett!

1. Híd a folyón: a leghíresebb látnivalót a városban talán nem is kell sokaknak bemutatnom, hiszen hatalmas történelmi jelentőséggel bír, melyet a második világháború során japán hadifoglyok és munkaszolgálatosok építették.

Érdemes meglátogatni a Híd Múzeumot és a temetőt hogy részletesebben megismerd a híd történetét, majd sétálj végig a hídon a gyönyörű kilátásért a Kwai folyóra.

Kilátás a Kwai folyóra és a hídra
A fotó felhasználása nem engedélyezett!

2. Erawan Nemzeti Park: semmiképpen se hagyjátok ki az Erawan Nemzeti Parkot, ahol csodás természeti látnivalókkal vehetjük körbe magunkat. A park legfőbb látnivalója a híres Erawan-vízesés, amely hét szintből áll. Ha lehetőségetek van érdemes már korán odamenni és mind a hét szintent megmászni.

Fontos figyelembe venni, hogy ez biztosan egy teljes napot igénybe fog venni.


3. Hellfire Pass: A Hellfire Pass egy különlegesen nehéz szakasza volt az építésnek. A szorosban a japánok az ausztrál, brit és holland hadifoglyokat napi több órás munkavégzésre kényszerítették.

Sajnos, itt rengetegen meghaltak bántalmazás, vérhas, éhezés és kimerültség miatt.


4. Sai Yok Noi-vízesés: Kanchanaburiban a legismertebb vízesés az Erawan-vízesés, de emellett mindenképp fontos említést tennünk a Sai Yok No vízesésről is.

Ez a lenyűgöző vízesés a Kwai Noi folyóban található, melyet dzsungel vesz körül.

A közelben található Sai Yok Noi Safari Park pedig tökéletes hely a vadon élő állatok megfigyeléséhez.


5. Prasat Mueang Singh Történelmi Park: ha valaki a történelem szerelmese (meg az is aki, nem) fontos, hogy ellátogasson a Prasat Mueang Singh Történelmi Parkba.

Ez a park az ősi Khmer Birodalom maradványait őrzi, és gyönyörű kambodzsai stílusú templomokat tartalmaz.


6. Wat Tham Sua: a Tigris Templom Kanchanaburi és környékének az egyik leghíresebb látnivalója és egyben itt található a tartomány legnagyobb Buddha-képe.

Mindenképpen érdemes megmászni a templomot, hiszen csodálatos kilátás nyílik a rizsföldekre.


Rizsföldekre való kiltás kávézóból
A fotó felhasználása nem engedélyezett!

7. Giant Monkey Pod Tree: a közel 20 méter magas és több, mint 100 éves fa nem messze található a Tigris Templomtól. Ez a hely egyben Kanchanaburi büszkesége is és az egyik leghíresebb látnivaló, pedig sokan még nem is hallottak róla.


Lány óriásfa előtt

Persze azt elefántokat se hagyjuk ki a felsorolásból, hiszen találhatunk itt egy fantasztikus kis helyet, amely nem más, mint az Elephants World.

Természetesen, itt is etikus módon vannak tartva ezek az állatok, tehát nincs módunk például elefánt trekkinre sem.

Ellenben, lehetőségünk van önkénteskedésre és többek között elefánt fürdetésre, etetésre és további izgalmas programokra.


Én mindenkinek csak javaslni tudom, hogy aki még nem járt Thaiföldön, az látogassa meg a fent felsrolt helyszíneket, aki pedig már járt, méginkább!

74 views0 comments

Comentarios


bottom of page