top of page

Bangkoki buszozás és menő környékek felfedezésre, plázázással egybekötve

A mai blog a legutóbbi YouTube videóm alapján íródott, hogy egy picit több betekintést nyerhessetek a videó részleteibe.


Bangkok, Thaiföld vibráló fővárosa, egy olyan város, amely sosem alszik. A modern felhőkarcolók, ősi templomok, nyüzsgő piacok és az élettel teli utcák keveréke teszi igazán egyedivé. A város felfedezésének egyik legautentikusabb módja a buszozás, amely nem csak költséghatékony, de különleges betekintést is nyújt a helyi életbe. Ellenben, ez nem olyan egyszerű, mint gondolnánk, hiszen a buszok nem jönnek minden alkalommal, nehéz kitapasztalni, hogy hova-melyik busszal tudunk eljutni, illetve a legtöbb helyen csak thai nyelven van minden kiírva.

Na, de lássuk, mit kell tudni a bangkoki buszozásról!


A Youtube videóm első programjaként buszoztunk egyet, melyben megmutattam nektek a Moovit applikáció működését, illetve jól el is kapott minket az eső, de ezt érdemes megtekinteni a videóban, melyet a blog alján találhattok.

A bangkoki buszozás után, majd menő környékeket fogunk meglátogatni, plázázással egybekötve.


A Hálózat:

Bangkok buszhálózata rendkívül széleskörű, több száz vonallal, amelyek behálózzák a várost és annak környékét. A buszok különböző típusai között megtalálhatók az egyszerű, ventilátorral hűtött járművektől kezdve az légkondicionált buszokig, és még a két emeletes turistabuszokig is, amelyek kiváló kilátást nyújtanak a városra. Persze, ha igazán autentikus élményben szeretnénk résztvenni, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni az igazi régi bangkoki buszokat, melyeket igazán egyszerű felismerni.


Az Utazás Módja:

A buszozás Bangkokban egy kaland, amely némi előkészületet igényel. Az első lépés a megfelelő buszvonal megtalálása, amihez használhatjuk a városi tömegközlekedési alkalmazásokat vagy a hivatalos busztársaságok weboldalait. A megállók gyakran jelölve vannak, de érdemes előre tájékozódni a pontos helyszínről és az indulási időkről. Ehhez ajánlottam nektek a videóban a Moovit alkalmazást, amelyet nagyon egyszerű használni, egyértelműen lehet tudni GPS alapján, hogy hova kell mennünk, melyik megállót kell keresnünk, illetve hány megállót mennünk addig, amíg meg nem érkezünk a célállomásra.


Jegyvásárlás:

A jegyek általában a buszon vásárolhatók, közvetlenül az utazástól függően változó áron. Az árak rendkívül kedvezőek, különösen a ventilátoros buszok esetében. Az utazóknak ajánlom, hogy mindig legyen náluk aprópénz, mivel a jegyárusok/ellenőrök nem mindig tudnak visszaadni nagyobb címletekből.


Tippek és Trükkök:

  • Csúcsidőben kerüld a buszozást: A reggeli és délutáni csúcsidőben a buszok zsúfoltak lehetnek, és a forgalom miatt lassabban haladnak.

  • Figyelj a busz számára: Gyakran több különböző busz is megáll ugyanazon a megállóban, így fontos, hogy a helyes járatra szálljunk fel.

  • Használd a Moovit alkalmazást: A Moovit alkalmazás segíthet megtalálni a leggyorsabb útvonalat és információt nyújt a buszok menetrendjéről is.

  • Legyen internetelérésed: Ahhoz, hogy kényelmesen tudj közlekedni és tudd használni a tömegközlekedéshez való alkalmazásokat, fontos, hogy legyen helyi interneted.

A Buszozás Varázsa:

A bangkoki buszozás sokkal több, mint egyszerű A-ból B-be jutás. Ez egy lehetőség arra, hogy közel kerüljünk a helyiekhez, megfigyeljük a mindennapi életüket, és részesei legyünk a város pulzáló ritmusának. Lehet, hogy nem a leggyorsabb vagy legkényelmesebb közlekedési mód, de kétségkívül az egyik legérdekesebb, a hajózás mellett.

Bangkok buszhálózata így kiváló választás azok számára, akik valódi kalandra vágynak, és szeretnék a lehető legautentikusabb módon felfedezni ezt a csodálatos várost. Szóval miért ne adnánk esélyt a buszozásnak Bangkokban? Ki tudja, milyen új történetekkel és élményekkel gazdagodunk!


A videó következő állomásra a híres MBK Center volt, amely a helyiek és külföldiek egyik legkedveltebb plázája.Étterem egy bangkiki plázában színes lampionokkal

Ruhaüzlet egy bangkoki plázában

Csinos magyar lány egy bangkoki plázában

Bangkok szívében, a Pathum Wan negyedben található az MBK Center, a város egyik legnépszerűbb és legforgalmasabb bevásárlóközpontja, ami egy igazi paradicsom a vásárlás szerelmeseinek. Az MBK, több mint 2000 üzlettel és standdal várja látogatóit, kínálatában pedig szinte mindent megtalálhatunk, ami csak eszünkbe juthat.

Az MBK hét emeletén barangolva elektronikai cikkektől kezdve, ruházaton, kiegészítőkön át, szuvenírekig és háztartási eszközökig minden megtalálható. A központ különlegessége, hogy itt a legújabb technológiai újdonságok mellett, kiváló áron juthatunk hozzá a helyi kézműves termékekhez és hagyományos thai ajándéktárgyakhoz is.

A pláza többek között még arról is ismert, hogy itt lehet megvásárolni a legjobban elkészített és legyártott hamisítványokat, legyenek azok akár ruhák vagy cipők. Természetesen, aki nem szeretne hamisítványokat vásárolni, az ugyanúgy megtalálhatja az eredeti termékeket is.


Nem csak a vásárlás miatt érdemes ellátogatni ide, az MBK számos étteremmel, kávézóval és Food Court-tal is rendelkezik, ahol kipróbálhatjuk a thai és nemzetközi konyha fogásait.


A mozirajongók is otthon érezhetik magukat, hiszen a központban egy modern mozi is helyet kapott, ahol a legújabb filmeket nézhetjük meg.


Ha Bangkokban jársz, ne hagyd ki az MBK Center felfedezését! Akár ajándékokat szeretnél vásárolni szeretteidnek, akár csak egy különleges helyen szeretnél sétálni és a helyi ízeket megkóstolni, az MBK minden igényt kielégít.


Aki pedig több plázát is feldezne, azoknak ajánljuk a Pláza túrát és a China Town (Kínai negyed)/Chatuchak piac túrát is.


A Siam Square, a város egyik legpezsgőbb és legdinamikusabb területe, nem mellesleg sétatávolságra található az MBK Centertől. Ez a hely nem csupán egy bevásárlóközpontokkal és éttermekkel teli negyed; sokkal inkább a thai fiatalok kulturális és szociális találkozóhelye, ahol a legújabb divattrendek, művészetek és technológiai újdonságok ütköznek.


A területen számos üzlet, butik és stand található, ahol a legújabb divatot és kiegészítőket kínálják. A helyi tervezők és kis vállalkozások számára ez a hely kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy bemutassák egyedi kreációikat, amelyek gyakran a hagyományos thai kultúrát ötvözik a modern divattal.


A Siam Square-n nem csak a vásárlás vonzza a látogatókat, hanem a számos kávézó és étterem is található itt, amelyek a legkülönfélébb ízeket kínálják. A hagyományos thai ételektől kezdve a nemzetközi konyháig minden megtalálható. A kávézók gyakran a helyi művészetek és zenék központjaivá válnak, ahol a fiatalok találkozhatnak, beszélgethetnek és megoszthatják kreatív ötleteiket.


A Siam Square a bangkoki művészet és kultúra melegágya is. Rendszeresen rendeznek itt kiállításokat, művészeti bemutatókat és különböző előadásokat, amelyek lehetőséget biztosítanak a helyi tehetségek számára, hogy bemutatkozzanak. A Jim Thompson Art Center, amely a híres amerikai üzletember és a thaiföldi selyemipar újraélesztője, Jim Thompson nevét viseli, rendszeresen rendez kiállításokat és workshopokat, amelyek a thai kultúra mélyebb megértését segítik elő.


Kivilágított üzletek a bangkoki Siam Square-nél

Kivilágított épület Bangkokban
Thai banda énekel a Siam Square-nél Bangkokban


A Siam Square közelében található számos híres oktatási intézmény, köztük a Chulalongkorn Egyetem, amely tovább növeli a terület vonzerejét a fiatalok körében. A diákok gyakran itt töltik szabadidejüket, ami lendületet és frissességet visz a negyed életébe.


A naplemente után a Siam Square élete tovább folytatódik. A fiatalok számára ez a hely a találkozók, a baráti összejövetelek és az éjszakai szórakozás központja. A környék bárok és klubok sokaságát kínálja, ahol élő zenei előadásokkal és DJ-kkel találkozhatunk.

A Siam Square tehát sokkal több, mint csak egy bevásárlóközpontokkal teli terület; ez egy élő közösség, ahol a thai fiatalok kifejezhetik magukat, felfedezhetik az új trendeket és összekapcsolódhatnak a kultúrával. Ha Bangkokban jársz, ne hagyd ki ezt a vibráló és inspiráló helyet, ahol valóban megérezheted a város szívverését.

74 views0 comments

Comments


bottom of page