top of page

Az utasbiztosítás jelentősége Thaiföldre való utazás során

Thaiföld az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont a világon, gyönyörű tájakkal, gazdag kulturális örökségekkel és vendégszerető emberekkel.

Azonban, mint minden utazás esetében, Thaiföldre sem utazhatunk megfelelő biztosítás nélkül. Ezt mindig ki is hangsúlyozom Nektek a Facebook posztokban és a weboldalamon is.

Ebben a blogbejegyzésben arról fogok beszélni, hogy miért fontos biztosítást kötni egy nagyobb volumenű utazáshoz, és hogyan segíthet ez a váratlan, előre nem látható helyzetekben.


1. Egészségügyi ellátás


Az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés és annak minősége is jelentősen eltérhet a sajátunkétól vagy a megszokottól. Thaiföldön csodás kórházakat találhatunk és fantasztikus az egészségügyi ellátás, abban az esetben, ha rendelkezünk egy komoly anyagi fedezetet nyújtó biztosítással.

Ellenben, ha valami baleset vagy betegség történik Thaiföldön, a helyi kórházakban való kezelés egészen magas költségekkel járhat.

Egy komoly utasbiztosítás lehetővé teszi számunkra, hogy megfelelő orvosi ellátsában részesüljünk anélkül hogy ez nagy anyagi terhet jelentene számunkra.

A biztosítás magában foglalhatja az orvosi költségeket, az esetleg orvosi transzfereket, a gyógyszereket és a kórházi tartózkodást is.


2. Veszteségek és lopások


Utazásunk során sok helyen megfordulunk és ebben az esetben sokszor magunknál tartjuk minden értékünket, így fennáll annak a kockázata, hogy ezen értéktárgyaidat ellopják vagy elveszíted azokat.

Egy jó biztosítási terv fedezi az elveszett vagy lopott tárgyak értéket (egy adott keretig persze).

Ez segíthet helyreállítani az anyagi kárt vagy annak egy részét, és lehetővé teszi, hogy folytathassuk az utazásunkat anélkül, hogy komoly veszteségekkel kellene szembenéznünk vagy rossz szájízzel folytassuk nyaralásunkat.


3. Lelki nyugalom és biztonság


Az utazás során a legfontosabb dolog a lelki nyugalom és a biztonság...legalábbis számomra, hiszen én el sem mernék indulni megfelelő biztosítás nélkül sehova.

A biztosítás megléte jelentősen növeli a biztonságérzetet, mert tudod, hogyha váratlan események történnek, segítséget fogsz kapni.

Egy jó biztosítási terv általában tartalmazza a vészhelyzeti segélyszolgálatokat, fontos telefonszámokat, elérhetőségeket, amelyek a nap 24 órájában elérhetőek, és segítséget nyújtanak egy esetleg probléma vagy baleset esetében.


4. Szabadidős tevékenységek és kalandok


Thaiföldön számtalan kalandos és extrém tevékenység vár rád, mint például a búvárkodás, dzsungeltúrák vagy a motorozás.

Ezek a tevékenységek magasabb kockázatot hordozhatnak magukban, és esetleges balesetek vagy sérülések esetén komoly egészségügyi ellátást igényelhetnek.

A megfelelő utazásbiztosítás segítséget nyújthat az ilyen kockázatok lefedésében, és lehetővé teszi számodra, hogy biztonságban élvezhesd ezeket az élményeket.


5. Utazási szolgáltatások kifizetése


Az utazás során előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor az előre fizetett szállásokat vagy repülőjegyeket törölni vagy módosítani kell (ez főként a Covid alatti helyzetben nagy segítséget nyújtott számomra is).

Ha nincs utazásbiztosításod, akkor ezek a költségek sajnos Téged terhelnek, még akkor is, ha kénytelen vagy az utazást lemondani vagy elhalasztani.

Egy jó biztosítás segít az ilyen költségek fedezésében, így nem veszíted el az előre kifizetett összegeket.


Természetesen, nem egyszerű a biztosítások közül választani, hiszen rengeteggel találkozhatunk a piacon.

Én ezért javaslom mindenkinek a Mondial Őrangyal biztosítását, hiszen több éves személyes tapasztalatom van velük kapcsolatban. Saját részről több betegség során használtam és minden egyes helyzetben minden költséget visszatérítettek.

Illetve, a baráti körömben is szemtanúja lehettem egy nagyon komoly és súlyos balesetnek, mely több hetes kórházi kezelést igényelt és természetesen ez is teljes mértékben visszatérítésre került.


A biztosítást itt tudjátok lefoglalni az általatok kiválasztott időtartamra: Mondial Őrangyal Utasbiztosítás


Ha bármilyen kérdésetek lenne, vagy segítségre lenne szükségetek a biztosítás foglalásában, kérlek keressetek üzenetben, vagy írjatok e-mailt az info@lillawadee.com e-mail címre.

184 views0 comments

Comments


bottom of page