top of page

A tökéletes bangkoki nap

Azt hiszem, hogy egy bangkoki nap mindenkinek másképpen, de sokunknak ugyanúgy, vagy többféleképpen tökéletes.


Nézzük meg, hogy melyek a sokak számára tökéletes kirándulások Bangkokban:

  1. Történelmi Bangkok: természetesen ebben a napban szerepelnek a leghíresebb templomok, melyek az alábbiak: Wat Pho (Fekvő Buddha), Wat Arun (Hajnal Templom), Grand Palace (Királyi Palota) és az én kedvencem is, a Wat Saket. Természetesen, több templomot és csodás történelmi látnivalókat lehetne még ide felsorolni, de inkább lássatok kevesebbet, minthogy be legyen sűrítve minden egy napba. A Kirándulások menüpont alatt megtalálhatjátok a Bangkok-Templomok kirándulást is, mely a fent említett templomokat foglalja magába, illetve most már a csodás Wat Paknam Óriás Buddha szobrát is.

  2. Piacozás és Plázázás: Sokan kifejezetten imádják Thaiföld fővárosát bevásárlás szempontjából (nem mondom...én is) és erre el is szeretnének egy külön napot tölteni. Ebben az esetben pedig, ha hétvégére időzítitek a kirándulást, akkor érdemes a délelőttöt a híres Chatuchak Piacon töltelni, ahol mindent megtalálhattok, a ruháktól kezdve a kézműves termékekig. Ezt követően pedig érdemes továbbmenni a plázákba és a Kínai Negyedbe is. Persze, természetesen ez attól is függ, hogy mennyire jó a strapabíró képességünk, mert hát az ember rendesen eltud fáradni az ilyen bevásárlások során. Bármelyik kirándulást is választanád, nálam megtalálhatod a shoppingolós opciókat is: Bangkok- Chinatown/Plázák/Chatuchak, Bangkok-Pláza túra

  3. Bangkoki Művészet és Kultúra: Hpgyha művészet kedvelők vagytok, akkor természetesen így is rengeteg különleges látnivalót lehet javasolni ebben a csodás fővárosban. Beszéljünk akár csak a Bangkoki Művészeti és Kulturális központról vagy a Jim Thompson Házról, ahol megismerhetitek a thai selyem történetét.

  4. Thonburi kaland: fedezzátek fel Bangkok régebbi részét, Thonburit. Itt ellátogathattok a helyi piacokra, kisebb templomokhoz, a Khlong Lat Mayom Úszópiacra és élvezzétek a hagyományos thai életérzést egy hosszabb csónaktúra során a csatornákon.

  5. Koh Kret Pottery Village: a kis művészeti falu tökéletes kikapcsolódást nyújt mindenki számára, aki egy kicsit kiszakadna a bangkoki forgatagból. Próbáljátok ki a hosszúfarkú hajót, biciklizzétek körbe a piacot és teszteljétek le, hogy milyen a helyben készített sör, kávé és azok a híres kis gyümölcsformájú édességek. A kirándulásról többet itt olvashattok: Koh Kret Pottery Village

  6. Gasztronómiai túra: Hát, ha már ismertek engem, akkor tudhatjátok, hogy nagyon szeretek enni és rengeteg a "kajás" poszt a Facebook oldalamon is. Én mindenkinek javaslom, aki Thaiföldre utazik, hogy bárhol is jártok kóstoljátok meg a helyi ételeket és merjetek kísérletezni a különböző fűszerekkel és alapanyagokkal is. Erre nagyon jó lehet, ha ellátogattok egy thaiföldi főzőiskolába, ahol nem csak az ételek elkészítését tanítják meg Nektek, hanem sok helyen még a piacra is elvisznek, ahol bevezetnek a thai alapanyagok világába.

Mindegyik program lehetőséget nyújt Bangkok sokszínűségének és gazdagságának megismerésére, legyen szó történelemről, kultúráról, gasztronómiáról vagy egyszerűen csak a város életének megéléséről.


Aki pedig vagányabb, akár már többször járt Bangkokban, szeret sétálni és úgymond "elveszni" a városban, annak pedig mindenképpen ajánlanám a laza sétálgatást és a különböző környékek és helyszínek felfedezését.


Ehhez be is linkelném Nektek három YouTube videómat:


A legújabb videóm a "Sétáljatok velem Bangkokban | Pratunam, Óriás Buddha szobor, Jodd Fairs Night Market | Lillawadee" címet kapta, melyben a fent említett helyszíneket járjuk be.A második videó 2 évvel ezelőtt készült, melyben pedig a Kínai negyedet, a Wat Saketet és a Talad Rod Fai éjszakai piacot mutatom be Nektek.A harmadik és egyben legutolsó videó pedig 3 éve készült, ahol a Chaophraya folyó partját, a Khaosan Road-ot és persze azért még kicsit a Kínai Piacot is bemutatom Nektek, mert abból sosem elég.99 views0 comments

Comments


bottom of page